Hello All,
On one of my machines I am using Win XP Pro SP3, and MS Office 2003.

I have a lot of PPS presentations, most of them with embedded sounds,
which I could always play without any problems.

Recently there were some changes performed on my machine (not by me),
including updating the video and sound card drivers, and probably some registry cleans.

After this, SOME but NOT ALL of the PPS files, do not have sound any more while running the presentations.

I extracted one of the sound files embedded in such a presentation and it is a WAV file,
right-click + Properties/Summary tab shows "Audio Format = Lame MP3".

For other WAV files (probably in the presentations that work ok ) it shows "Audio Format = PCM".

I can play both WAV files in Windows Media Player, without any problem.

Also, all the problematic PPS files do run correctly on another machine, with Win7 + Office 2010,
though the PPS were created with Powerpoint 2003 or earlier.

I tried to create a dummy new Powerpoint 2003 presentation, by simply adding the 2 WAV files
using Insert --> Sound from file.

When I double-click the sound icon, still in the Powerpoint 2003 designer,
one of the WAV files ( the one with Audio format = PCM ) is played correctly,
while the other one ( the one with Audio format = lame MP3 ) displays the following error message:

""No wave device is installed that can record files in this current format. To install a wave device, go to Control Panel, click Printers and Other Hardware, and then click Add Hardware."

The error message only appears if the WAV file is linked into the PPT.
When I try to embed the same WAV file, then no error appears, but there is no sound played either.

Since the Windows Media Player does play correctly both files, it is clear that Powerpoint
uses some other way to play the embedded audio and it probably misses some CODEC file.

I installed the K-Lite Codec Pack 12.3.5 full, but it did NOT solve the problem.

I also tried to Repair and even reinstall MS Office 2003, also without any result.

I performed SFC on my machine, and it found no problems.

It would be great if I could receive an explanation about what codec packs are supposed to be
installed for having Powerpoint 2003 playing correctly, including ALL embedded sounds.

It is weird that an MS program is relying on 3-rd party software for working properly.

As far as I understood, installing K-Lite Codec Pack was supposed to warrant playing almost
any type of multimedia, but this is probably only true for the Windows Media Player itself,
but NOT for Powerpoint 2003 ...

Any help would be highly appreciated.

Thanks a lot in advance for any clue & Best Regards,
Iudith Mentzel