Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Star Lounger
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    69
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    AutoCorrent Entry in Template (2000)

    I know how to delete autocorrect entry. I can delete all the autocorrect entries in word, however. it seems like some of the autocorrect entries are stored in templates. I do have a template with a lot of macros. For any reason, it does have some autocorrect entries that are not appear on the autocorrect entry list. I want to know how to delete these entries. Basically, what I need, is delete autocorrect entries that are in the template. Even when I copy the template to another computer without import the autocorrect entry files, they still appear when user type certains words So how can I fix that problem?.

  2. #2
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts

    Re: AutoCorrent Entry in Template (2000)

    That's not supposed to be possible. Plain-text AutoCorrect entries are supposed to live in ACL files, and rich-text AutoCorrect entries are supposed to live in Normal.dot. Maybe some kind of AutoFormat is kicking in?? What are the codes that are not on the list that get replaced with AutoCorrect text?

  3. #3
    Star Lounger
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    69
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: AutoCorrent Entry in Template (2000)

    What appened I used 2 subs one to add word to the autocorrect entry and the other remove the same word to the entry. Some of the words like 20 or less, after I removed them from the entry (that means there are no longer in the list), when I type them automatically, they stil exist. To fix that problem, I have to exit word or close the template. Then when I readd the same word to the entry, same thing happened.

    I don't know what do do to fix the problem, but this is what I think possible. I will copy all the macros in text format like the notepad. Then I will uninstall word, like delete everything, if possible clean up also the registry. Then I will create a new template with the same name. Then paste all the text macro to it.

    What do you think? This is the only way I think I can do it.

    What I can't understand, when I remove the same word from the autocorrenct entry by going to the tools menu, then I type the same word, it sitll autocorrected. Remember it appened only for some of them.

  4. #4
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts

    Re: AutoCorrent Entry in Template (2000)

    I can't explain it either. What is the code for deleting the new entries?

    To save macro code, use the File|Export... option. You then can import the .bas files (as well as form files, if relevant) into a new template (project).

  5. #5
    Star Lounger
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    69
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: AutoCorrent Entry in Template (2000)

    This is the code I used

    AutoCorrect.Entries(strWord3).Delete

    the problem is not the code. Even when I go to tools autocorrect and remove the entry, when I type it, it still comes up. I will try to use the import, instead to create another template. I want to know also if a template can be corrupted.

    I strongly believe the template is corrupted. When I tried the same thing in normal.dot, there was not any problem. I want to ask you if a template can be corrupted? In the template in question, I went to tools autocorrect and deleted the entry. Although it was removed from the autoentry list, but when I typed the word in ? it still appears. I did the same thing in the normal.dot without any problem. It seems like I have to create another template.

    Another question, if I create another template to fix the problem, about my menu and toolbar. Do I have to create them over?

  6. #6
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts

    Re: AutoCorrent Entry in Template (2000)

    Templates can indeed become corrupted. Regarding your last question, about moving menus and toolbars between templates, refer to the links in <!post=Post #135514,135514>Post #135514<!/post>.

  7. #7
    Star Lounger
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    69
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: AutoCorrent Entry in Template (2000)

    Indead, I got the problem solved. It was an easy one to solve, but I did not know. Since the words I tried to removed from the autocorrect entry were already in the dictionary. From the autocorrec entry there is a box to automatically suggested words from the spell checker. This box was checked, when I unchecked it, that solved the problem. I could not believe it was so easy to solve. What happened, when a user removes a word from the autocorrect, since the same word is in the dictionary. When the user type the replaced word, which is the incorrect one, it replaces automatically from the suggested word in the dictionary.

  8. #8
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts

    Re: AutoCorrent Entry in Template (2000)

    Oh yes, it is very important to turn off "Automatically use suggestions from the spelling checker," particularly in Outlook, since it can make nonsense of your messages!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •