Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Lounger
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Bloomsburg, Pennsylvania
    Posts
    45
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    a: drive display in explorer (XP Pro / SP1)

    We just noticed this. If we look at a 3 1/2 floppy in explorer, it will display the contents as usual. But if we remove that floppy and insert another one, it will not show the contents of the new disk. Even with a manual "View", "Refresh". Even closing explorer and reopening it will still display whatever was on the 1st floppy that was removed. You either have to reboot or do a repair on the disk to get the new info.

    Can't say for sure this is SP1, but the 2 machines here that have SP1 do exactly the same thing, and the one w/o SP1 works fine.

    Can anyone verify this? Any ideas? Can't find it listed anywhere. Appreciate any input for things to try. Thanks!

  2. #2
    Super Moderator
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Renton, Washington, USA
    Posts
    12,560
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Re: a: drive display in explorer (XP Pro / SP1)

    Just tried it on 4 machines with SP1 installed, and all worked as designed.
    Did you use the "F5" key to refresh?

    Now running HP Pavilion a6528p, with Win7 64 Bit OS.

  3. #3
    Lounger
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Bloomsburg, Pennsylvania
    Posts
    45
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: a: drive display in explorer (XP Pro / SP1)

    I just tried F5 and it does the same thing. Another quirky thing, when I hit F5 it redisplayed the same info as before, but I didn't have ANY floppy in the drive. It didn't give me any error. Not only that, I can actually double-click a file and it will open -- without the correct disk being in there. ???

    Earlier I tried to uninstall the drive and reinstall it and ended up getting a serious windows error that I had to do a repair on to just get my machine back. But the floppy problem was still there.

    Since it doesn't appear to be SP1 in general, any ideas of what else/ where else I can check? Thanks.

  4. #4
    Silver Lounger
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    New York, New York, USA
    Posts
    2,328
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: a: drive display in explorer (XP Pro / SP1)

    I saw this problem once. As a workaround, hit Ctrl-Alt-Delete, choose Task List button, Processes tab, explorer.exe process and click End Process button. Then close Task Manager and wait for Explorer to restart (usually 10-15 seconds). After several days the problem disappeared (Windows heals itself?)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •