Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Bronze Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    1,294
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    on our custom templates missing menus (word97 sr2b)

    hiya
    Our company has many custom templates both local & global templates. The global templates are loaded each time ms-word starts up.
    We have a custom template called UserInterface.dot & this template stores all our custom interface - ie menus, toolbars, buttons etc
    & we have another template called Library that stores all our library code.
    So all our custom toolbars are in UserInterface.dot. For some reason now when the library.dot template is loaded - 1 of our custom menus disappears.

    I dont even know how to go about finding out how this occured?
    The template files are too big to attach so I havent attached the files.
    any ideas on where I can begin to start?
    regards Diana

  2. #2
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts

    Re: on our custom templates missing menus (word97 sr2b)

    Does it disappear as Library.dot loads? Maybe there is some start-up code in there that removes the menu?

    Word does its best to merge the menus and toolbars from all the templates. Could there be a duplicate/conflicting menu in Library.dot? (Doesn't seem very likely...)

    There are some bugs in the commandbars code. One of my employees loaded a template for a Palm <- -> MS Word conversion program, and it replaced two items on a menu installed by a different global template. I never could figure this out or fix it.

  3. #3
    Super Moderator
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    New York, NY
    Posts
    2,970
    Thanks
    3
    Thanked 29 Times in 27 Posts

    Re: on our custom templates missing menus (word97 sr2b)

    Diana,

    If it's disappearing - i.e. its visible state is changing to False - as opposed to being deleted, then code in library.dot (for ex. in an AutoExec procedure) along the lines of the following should work:

    On Error Resume Next
    If CommandBars("CustomCBar").Visible = False Then
    CommandBars("CustomCBar").Visible = True
    End If
    On Error Resume RegularErrorHandler

    - doesn't get to the bottom of why the toolbar is starting to disappear, but should force it to reappear anyway.

    (One thing to look at as to why it's disappearing: open userinterface.dot, and then open library.dot - does the toolbar disappear? - if so, in library.dot go to View > Toolbars and put the checkmark back next to the name of the custom toolbar. Save and close both .dots.)

    Gary

  4. #4
    Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Kingwood, Texas, USA
    Posts
    49
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: on our custom templates missing menus (word97 sr2b)

    I recently had a similar problem: I had two add-in .dot files in my Startup directory, both of which had custom menus and toolbars. One day the custom menus disappeared, but not the custom toolbars from those same templates. I still don't know what caused the problem, but the problem went away when I renamed my Normal.dot, thus causing Word to create a pristine one. When I did that, the custom menus in the two add-ins reappeared. Perhaps my old Normal.dot was corrupt in some way, or perhaps it had gotten too large. (I have to admit that it was *very* large.) I use Word XP.

  5. #5
    Bronze Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    1,294
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: on our custom templates missing menus (word97 sr2b)

    Hi - thanks for all your replies.

    The custom menu is actually on the standard toolbar -ie its the 1st button/menu & replaces words new button.
    When library.dot is loaded this custom menu is removed.
    I've applied your suggestions but without success.

    I did a search for normal.dots on my C: - it returned a file Normal.Fmt.
    Do you know what this file is/does? I've never heard of it before.

    To resolve this I think I will have to go back to a previous version of Library.dot that when loaded the custom menus appear & just move the new code into the old version of library.dot time consuming i know but what else can I do? <shrug>
    Diana

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •