Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    4 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Tacoma, Washington, USA
    Posts
    431
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Out of Offie Assistant Not Working

    It was just brought to my attention that a user's Out of Office Assistant wasn't forwarding e-mail to his home e-mail address. After checking it out, sure enough it's not working. After puzzling over it for a while I tried setting my own Outlook with the same settings and, what the heck, it's not working for me either.

    We are using Outlook 2000 on Windows 98 and Windows 2000 machines. (Said user has a Win98 and I have a W2K machine.) The OOA is setup to move all messages to a folder setup inside their mailbox and also to forward a copy of all messages to an outside internet e-mail address. The moving to the folder part is okay, the sending of the OOA notification message to senders is okay, but the forwarding part isn't doing anything. Nothing ends up on the Sent folder.

    Now, a change that concerns me as the probable suspect is the fact that a month ago I setup a second Exchange server with the intent to move mailboxes to that new server and retire the old location. It's been about a month and a half since I setup the new Exchange server. I attempted to duplicate all the permissions and settings. It's been about a month since I moved the Home Server location of the existing mailboxes to that of the new Exchange server. I changed the Home Server setting on only one or two at first and then watched their behavior for a week or so before changing all the others too. As far as I could tell it all worked out okay. The first Exchange server is still in use. Not quite ready to turn it off and fully test the second Exchange server. (Shorthanded this month; waiting until next.)

    I just tried changing that user's Home Server back to the first original Exchange server and ran another test. Still doesn't forward to the internet e-mail address. Also tried stopping and restarting the Internet Mail Service.

    Could I have missed a setting or something on the second Exchange server that could be doing this? What would I be looking for? Anyone else been there, done that?

    All suggestions greatly appreciated.
    Daisy

  2. #2
    Platinum Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Roanoke area, Virginia, USA
    Posts
    3,729
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Out of Offie Assistant Not Working

    most likely forwarding is disabled to internet. most admins disable both OOFs and forwarding to prevent mail loops.

    is this on exchange 5,5? going from memory since my exchange 5.5 box is getting rebuilt, the setting is somewhere in the IMS dialog, under an advanced button i think.

  3. #3
    3 Star Lounger
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Portland, Maine, USA
    Posts
    296
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Out of Offie Assistant Not Working

    MJ's answer is correct. Go to the Internet Mail Connector then click on the advanced button. "Disable out of office replies" is checked by default. This has to be unchecked for it to work.

    Another thing I do whenever I uncheck this box is to set limits on users' mailbox size. In theory (and I had a tech tell me he saw this once), an out of office reply could go to a bad email address (someone has their reply wrong or spoofed) or a server is down, and this generates an undeliverable message back to the sender ... which sends an out of office reply ...

    I usually will set mailbox limits anyway, but this is another reason to do so.

  4. #4
    4 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Tacoma, Washington, USA
    Posts
    431
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Re: Out of Offie Assistant Not Working

    Thanks for all the help. Sure enough when I setup the second Internet Mail Service for the second new server I missed that setting. Once I did that the forwarding worked again in Out of Office Assistant. And thanks for the tip on mailbox limits.
    Daisy

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •