Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Uranium Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Los Angeles Area, California, USA
    Posts
    7,453
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Avant Browser V8 Resources Used (Avant Browser V8 Build 728)

    Hi All:
    I've upgraded from the Beta to Version 8 about a week ago. I've noticed several Window crashes. When I start AV blank, my resources go down 9%. When I load 6 tabs from the Lounge, I lose another 16% for a total of 25% resources just for AV. I load other tabs about 4 at a time & then close them. My resources dip until I'm almost always below 33% total. After awhile, it freezes & I have to either End task on everything or sometimes just have to turn it off.

    I know this didn't happen with the Beta version. I'm using Win98 SE. Anyone else have this problem or notice a lot of resources being used? Also, anyone have the link to their forum? I have it somewhere, but if I start Word to try & find it, I'll crash again.

  2. #2
    5 Star Lounger
    Join Date
    May 2002
    Location
    43.8N 81.0W, Ontario
    Posts
    815
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Avant Browser V8 Resources Used (Avant Browser

    Hi Phil

    That's why I don't bother using Avant.......it gobbles resources and doesn't want to give 'em back.

    Here's the Avant Forum url.

    Have a Great day!!!
    Ken
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/KenK_sig.gif>

  3. #3
    Lounger
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Ashland, Pennsylvania, USA
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Avant Browser V8 Resources Used (Avant Browser

    I tried to tell you about cpu resource problems with Avant a long time ago. <img src=/S/smile.gif border=0 alt=smile width=15 height=15> Last time I checked the Avant forum there were two pages on this problem.

    http://forum.avantbrowser.com/YaBB.cgi?boa...4460424;start=8

  4. #4
    Uranium Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Los Angeles Area, California, USA
    Posts
    7,453
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Avant Browser V8 Resources Used (Avant Browser

    Thanks to both of you. While it's true that the newer versions have bugs that they haven't found, I went back to Version 7. Not perfect, but it doesn't hang my system. I'll wait until they get the bugs out before I upgrade.

  5. #5
    Silver Lounger Bruce K's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Phoenix, Arizona, USA
    Posts
    1,876
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Avant Browser V8 Resources Used (Avant Browser

    Hi, Phil ~

    I went ahead and upgraded to the new 8.0 after you mentioned it and I have found everything to work just the same if not better. <img src=/S/smile.gif border=0 alt=smile width=15 height=15>

    I don't understand the resource problem some folks are having. There may be a conflict with something else. I only have 256MB RAM and I currently have 16 Avant windows open, OE, AVG, ZA, StyleXP, AT&T and only using 1-6% and have never once hung the sys.

    I do have XP Smoker installed & have all service config disabled but the bare minmum of 8 or 9 OS processes running.

  6. #6
    Uranium Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Los Angeles Area, California, USA
    Posts
    7,453
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Avant Browser V8 Resources Used (Avant Browser

    Hi Bruce:
    Glad it's working for you. Have you tried running system monitor at the same time & looking at your CPU usage? I found that I could have many windows open at first (don't think I've tried 16), but the longer I used it, the more likely it hung. And it used 100% CPU usage when you closed it.

    Of course, with Win 98SE I'm using 30 some % before I load Avant. But in the forum, XP users have had problems too.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •