Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Star Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Manchester, England
    Posts
    57
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    WMP9 error 'feature not available'

    Hi,

    I have a prob with WMP9, when I try to "find album info" on an mp3, I get a message coming up which says:

    Feature Not Available

    The requested operation cannot be preformed. To edit the track manually...... [etc]

    Any ideas on what's causing it, and how to fix it?

    I'm on XP Pro SP1, on a LAN with direct Internet access.

    Cheers,

    Mark

  2. #2
    Plutonium Lounger Leif's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    U.K.
    Posts
    14,010
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: WMP9 error 'feature not available'

    Is this a problem only with mp3's or all music files/

  3. #3
    Gold Lounger
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Wardrobe Malfunction Junction, Derry
    Posts
    2,953
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: WMP9 error 'feature not available'

    Mark--

    813394: WMP9: Find Album Command Does Not Work

    This should do it; if not let me know.

    SMBP

  4. #4
    Star Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Manchester, England
    Posts
    57
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: WMP9 error 'feature not available'

    To Leif, yes it is only MP3s, all my WMA format music has found it's album info automatically, as have a lot of my MP3s.

    To SMBP, that doesn't fix it I'm afraid, the files are already added, I can rate them etc without any problems, but the find album info screen won't come up, I just get that error.

    Thinking back, I think this PC is running an upgrade from WMP8, and that used to crash completely if I tried to find album info!!

    Probably the best thing for me to do may be to remove WMP altogether and reinstall it...ahh the headaches <img src=/S/wink.gif border=0 alt=wink width=15 height=15>

  5. #5
    Gold Lounger
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Wardrobe Malfunction Junction, Derry
    Posts
    2,953
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: WMP9 error 'feature not available'

    Mark--

    You can't remove it but you can reinstall refresh it. Bet that fixes you--I've seen it fix a lot of otherwise incurable WMP9 problems. Go for it here and also download the encoder. This is no big deal and it takes about five minutes.

    SMBP

  6. #6
    Star Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Manchester, England
    Posts
    57
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: WMP9 error 'feature not available'

    Gah! Flamin microsoft not letting me uninstall - the reinstall over the top hasn't cured it..... I think I'll go and randomly delete things for a while <img src=/S/wink.gif border=0 alt=wink width=15 height=15>

  7. #7
    Gold Lounger
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Wardrobe Malfunction Junction, Derry
    Posts
    2,953
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: WMP9 error 'feature not available'

    Mark--

    Thanks for feedback. I'm back lookin'.

    SMBP

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •