Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    5 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Cumberland, Maryland, USA
    Posts
    880
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Spybot Update Problems

    Is anyone else having problems downloading the latest Spybot updates? Both at home (dial-up modem) and at work (T1 line), the Search for Updates shows 2 files available. But downloading just stalls--Task Manager shows "not responding." Time of day doesn't make any difference.

  2. #2
    2 Star Lounger
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Tampa, Florida, USA
    Posts
    110
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Spybot Update Problems

    Yes..Exact same problem as you describe using cable. Must be a problem on their side. I recall having the same problem a couple of weeks ago but I kept trying & it finally ran. <img src=/S/spook.gif border=0 alt=spook width=15 height=15>

  3. #3
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    84,353
    Thanks
    0
    Thanked 29 Times in 29 Posts

    Re: Spybot Update Problems

    I just tried it. Spybot seemed to freeze completely for about two minutes ("Not responding"), then suddenly the download started, and finished successfully in a few seconds (I am on ADSL).

  4. #4
    Gold Lounger
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Wardrobe Malfunction Junction, Derry
    Posts
    2,953
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Spybot Update Problems

    I went to test update which worked fine 3 days ago, and then I got the error shown below followed by a Spybot faulting application error that wanted to crash IE to the desktop that I was able to stop by opening a new version of win explorer. It will do this 10/10 times right now, so something's up. Otherwise without the update it will run as always. Maybe something on the different spybot boards.

    Ed. SMBP-- I should have added I'm on a cable connection that recently widened its pipes. I honestly don't know if the faulting app error is my problem or more universal, but I haven't had any in a good while but can reproduce that attempt to crash me 10/10 or more times.

    SMBP
    Attached Images Attached Images

  5. #5
    Uranium Lounger viking33's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Cape Cod, Massachusetts, USA
    Posts
    6,308
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Spybot Update Problems

    Just tried it a minute ago. At first it took about 20-30 seconds to start, then went Ok and installed the two updates fine. I'm on DSL. <img src=/S/snore.gif border=0 alt=snore width=32 height=15>

    Bob
    BOB
    http://lounge.windowssecrets.com/S/flags/USA.gif http://lounge.windowssecrets.com/S/f...sachusetts.gif


    Long ago, there was a time when men cursed and beat on the ground with sticks. It was called witchcraft.
    Today it is called golf!

  6. #6
    5 Star Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Lorain, Ohio, USA
    Posts
    953
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Spybot Update Problems

    It depends upon which site you use for downloading the updates. If one doesn't work, just go to the next one. Most of the time I use the FXClick/USA site. BTW, I just checked, and there aren't any new updates as of this moment...I did my update a few days ago. I am not using the BETA version either...am also on cable <img src=/S/evilgrin.gif border=0 alt=evilgrin width=15 height=15> .
    Sometimes the problem stems from too many users trying to download the updates, that's when one starts going thru the list of sites to find a fast site. <img src=/S/smile.gif border=0 alt=smile width=15 height=15>

  7. #7
    5 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Cumberland, Maryland, USA
    Posts
    880
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Spybot Update Problems

    Finally--succeeded in downloading the updates, which I had tried 3-4 days ago, and daily since then at a variety of times.. I'm still having my doubts about Spybot, though. Previously--2-3 months ago--when I ran Spybot, it always picked up spyware that AdAware had missed. Lately, after I run AdAware first and then the most recent download of Spybot, I always get a "Congratulations. No immediate threats were found." The same response is true just a short time ago after I was finally able to download the Spybot updates and run them: "Congratulations . . . ."

  8. #8
    Gold Lounger
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Wardrobe Malfunction Junction, Derry
    Posts
    2,953
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Spybot Update Problems

    I didn't try to go to any of their sites, Lonnie--I never worried about doing that since you could do it from the Spybot application that links you, I guess, to one or the other. I never thought it didn't go to some link, but since it invited you to update, I never worried about parsing them or the servers.

    SMBP
    Attached Images Attached Images

  9. #9
    Gold Lounger
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Wardrobe Malfunction Junction, Derry
    Posts
    2,953
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Spybot Update Problems

    I hit the updates again just now and didn't get an error message and was told no updates. Maybe so. What seems more significant though, is that the last 5 times I've run it over I guess the last 4-5 weeks, I've been told nothing to kick off.

    SMBP

  10. #10
    5 Star Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Lorain, Ohio, USA
    Posts
    953
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Spybot Update Problems

    Ahhh, but that's what I'm talking about...getting the updates from the program itself...I never get the updates from any sites, except when it is a new version,etc.

  11. #11
    Uranium Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Los Angeles Area, California, USA
    Posts
    7,453
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Spybot Update Problems

    I have intermittant problems downloading updates & I'm convinced it's on their end. Sometimes clicking an alternate site helps. I'm using DSL. I, too, usually get the congratulations message. However, I'm also using SpywareBlaster to prevent downloading adware & spyware & I also use Pest Patrol. I figure that I just don't have spyware. Each has a tendency to pick up things the other misses, & I'm not sure I don't get false positives.

    For example, every time I go online to Bank of America, I get a cookie that Pest Patrol lists. I'm really not clear how a cookie could work as spyware. As far as I know, only B of A can read it, & the cookie can't tell where else I've been. I don't get any pop-ups (or unders) from it, so I'm not sure why it's classified as spyware.

  12. #12
    4 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    London, Ontario, Canada
    Posts
    437
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Spybot Update Problems

    I think this is what Lonnie is refering to, mirror site options for update from the program proper:
    Attached Images Attached Images

  13. #13
    Gold Lounger
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Wardrobe Malfunction Junction, Derry
    Posts
    2,953
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Spybot Update Problems

    Thanks for the clarification Brian--I'll have to look for that. I still wonder why it hasn't found anything at all the last few times. I have added some pre-emptive spyguards that run in the background though, and run AdAware about once a week as well.

    SMBP

  14. #14
    5 Star Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Lorain, Ohio, USA
    Posts
    953
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Spybot Update Problems

    <img src=/S/bullseye.gif border=0 alt=bullseye width=45 height=15> <img src=/S/hugs.gif border=0 alt=hugs width=41 height=25> Brian.
    Was too tired to try doing a screenshot...appreciate your help.

  15. #15
    Uranium Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Los Angeles Area, California, USA
    Posts
    7,453
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Spybot Update Problems

    Hi Brian:
    I find that I have to "fail" first, before the mirror site options become available. Otherwise, it says "No mirror selected". Apparently, it's a known fact because in their help menu, they state:

    "FAQ #020
    Some user have reported they are not able to download updates. The 'Search for updates' reveals updates, but they cannot be downloaded. Often a 'HTTP Error 403' or 'bad checksum' is displayed. This has a simple reason - thousands of people trying to download from the default server, which can't handle such a burden. If you try again, have a second look at the menu bar. It has a pull-down item to select a mirror. Click the arrow beside it, and select a different location, where you'll most probably have better chances to download. (Spybot-S&D 1.2 will set a random mirror as the default to better distribute the load)

    Current problems with the main installer download have the same reason - the servers not being able to handle such large amounts of visitors. Even the University isn't able to deal with many thousands of downloads at the same time. Please have some patience; more mirrors are being added again."
    Cheers,

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •