Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    New Lounger
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    24
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Access97 sendto OE problem (97)

    I have both Access 97 and Access 2000 on my computer. OE 5.5 is my default email app. Lotus notes is also on my computer. ISD just updated Lotus Notes to version 6. Now if I try to send a snapshot report from Access 97, it opens Lotus Notes instead of OE. ISD says they can't figure out how to change it.

    I know I can send the snapshot to a file and then attach it to an OE message, but I'd like to be able to do that directly from Access.

    Any ideas, anyone?

    Thanks for any help!
    Sheila

  2. #2
    Platinum Lounger
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Vienna, Wien, Austria
    Posts
    5,009
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Access97 sendto OE problem (97)

    Is Control Panel|Internet Options|Programs still saying that OE is your default e-mail program? If it is, then this may be a Lotus Notes configuration issue.
    Gre

  3. #3
    New Lounger
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    24
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Access97 sendto OE problem (97)

    Yes, it says OE is the default email program. ISD says it has something to do with Access97 not using the registry???

    Sheila

  4. #4
    Platinum Lounger
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Vienna, Wien, Austria
    Posts
    5,009
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Access97 sendto OE problem (97)

    Do you have the same problem if, say, you try and send a Word document from within Word or an Excel workbook from within Excel?
    Gre

  5. #5
    New Lounger
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    24
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Access97 sendto OE problem (97)

    Word 97 and Excel 97 also try to use Lotus, but Word 2000, Excel 2000, and Access 2000 all choose OE. So the problem seems to be only with Office 97.

    Sheila

  6. #6
    Platinum Lounger
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Vienna, Wien, Austria
    Posts
    5,009
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Access97 sendto OE problem (97)

    Your situation may be one of the perils of having more than one version of Office installed on your system. Another Lounger may, however, be able to provide a solution.
    Gre

  7. #7
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    84,353
    Thanks
    0
    Thanked 29 Times in 29 Posts

    Re: Access97 sendto OE problem (97)

    See if OL97: Send To Command Starts Wrong E-mail Program helps. If you follow the steps suggested there, Send To should use the default mail program; if not, you can easily undo the change.

  8. #8
    New Lounger
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    24
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Access97 sendto OE problem (97)

    Hi Hans,

    It worked!! Thanks you very, very much!!!!! I had just about given up - especially since IT spent a week trying to do it and couldn't.<g>

    Again, thanks!
    Sheila

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •