Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    4 Star Lounger
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Tunbridge Wells, United Kingdom
    Posts
    405
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Display.sys missing/corrupted

    After my system recently decided to restore the registry using an old copy, I had to completely reinstall Me and all my other applications. It took several goes to get Me installed at all. I then added some networking options that I thought might come in handy at some point, but then found the I couldn't access the internet or email, though aol worked. After uninstalling the add-ons, the internet is back, but now I get a message on boot to tell me that display.sys is missing or corrupted, causing a code page error. The system does boot up and no problems encountered so far, but I'd still like to fix the problem. I located display.sys in windowscommandebd and replaced it with a copy from my startup disk. No change. Ran setup from windows (successfully), but still get the error message. Any ideas?
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

  2. #2
    Silver Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Northern, California, USA
    Posts
    1,886
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Display.sys missing/corrupted

    Hmm...

    Next time, try uninstalling AOL to see if that resolves your problem.

    AOL does a whole lot of <img src=/w3timages/censored.gif alt=[censored] border=0> to your system, and leaves dirt all over the place, it's conceivable that it corrupted portions of your file system, and disabled the internet connectivity, in one foul swoop. AOL is a classic Machine Monger, once you install it, you'll have quite a hard time getting any other ISP to run.

    Just FYI, if I were you, i'd start from scratch again, but this time, leave AOL out of it. <img src=/S/2cents.gif border=0 alt=2cents width=15 height=15>
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/Kel_sig.gif>
    Moderator:<font color=448800> Pix Place, Internet Explorer</font color=448800>
    <small>www.kvisions.com

  3. #3
    4 Star Lounger
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Tunbridge Wells, United Kingdom
    Posts
    405
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Display.sys missing/corrupted

    Couldn't come here without aol, so can't really leave it out. In the end I gave up and re-installed completely. Had a whole load more problems. This time, I abandoned the idea of doing a 'clean install' with my upgrade disk. Installed 98 first, then upgraded. Compared to the minimum 5 attempts to get a 'clean' installation of Me, it went fine; and so far all is running smoothly (including AOL - version 6, which is also the only Win 2000 compatible version).
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

  4. #4
    Silver Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Northern, California, USA
    Posts
    1,886
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Display.sys missing/corrupted

    Frankly, AOL isn't worth the 'ease'.. I will NEVER recommend it to anyone.. (Unless of course, I severely dislike them...) There are faster, easier, and cheaper services out there, which do not 'filter' your web-content... <img src=/S/2cents.gif border=0 alt=2cents width=15 height=15>
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/Kel_sig.gif>
    Moderator:<font color=448800> Pix Place, Internet Explorer</font color=448800>
    <small>www.kvisions.com

  5. #5
    WS Lounge VIP rory's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Burwash, East Sussex, United Kingdom
    Posts
    6,280
    Thanks
    3
    Thanked 191 Times in 177 Posts

    Re: Display.sys missing/corrupted

    AOL can be a little annoying, but it is very handy if you travel a lot as it's really easy to reconfigure for wherever you happen to be. There are probably places where they don't have local numbers but I haven't visited any yet!
    FWIW.
    Regards,
    Rory

    Microsoft MVP - Excel

  6. #6
    4 Star Lounger
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Tunbridge Wells, United Kingdom
    Posts
    405
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Display.sys missing/corrupted

    AOL offered unlimited internet access for a reasonable fixed fee first, plus they charge to my credit card. Everyone else charges to your phone bill, which isn't in my name. So I guess I have to live with their little quirks. All running pretty well so far, though.
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

  7. #7
    Silver Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Northern, California, USA
    Posts
    1,886
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Display.sys missing/corrupted

    Are you in the States? if so, I recommend EarthLink... Although I don't use them, they are a Great Service!
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/Kel_sig.gif>
    Moderator:<font color=448800> Pix Place, Internet Explorer</font color=448800>
    <small>www.kvisions.com

  8. #8
    4 Star Lounger
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Tunbridge Wells, United Kingdom
    Posts
    405
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Display.sys missing/corrupted

    I'm in the UK, where we get to pay for local calls, hence the need to buy an unlimited access package; and unlike with other providers, I can only keep using my AOL address if I keep paying the subscription. I also like the fact that I can use my other pop3 addresses through my AOL connection, including to send, which other providers don't allow (actually, AOL insist that it isn't possible for me to do this, but I can; except when I can't!).
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

  9. #9
    Silver Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Northern, California, USA
    Posts
    1,886
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Display.sys missing/corrupted

    You can do that with any service... unless they're some hole in the wall service, and tiny at that! POP3 is accessible from any internet connection, unless the designer has specifically blocked it.

    Can't help you on ISP's in the motherland, perhaps others can? [img]/forums/images/smilies/smile.gif[/img] one things for sure, once you go (anywhere but AOL) you'll never go back! If your buddy list is keeping you tied, you can download AOL's IM from anywhere!

    Sorry to slam AOL, but i've spent a good portion of my professional life selling against them. (Sorry Steve!) <img src=/S/tongue.gif border=0 alt=tongue width=15 height=15>
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/Kel_sig.gif>
    Moderator:<font color=448800> Pix Place, Internet Explorer</font color=448800>
    <small>www.kvisions.com

  10. #10
    5 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Cumberland, Maryland, USA
    Posts
    880
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Display.sys missing/corrupted

    That's right! And for the life of me, given all the AOL knocking all over the Web, I don't understand why so many millions subscribe to the monster. In my rural corner of the eastern USA, AOL hasn't seen fit to provide a local access number. Mindspring/Earthlink has for years, and they charge to credit cards, not phone bills. The ISP isn't perfect, but which one is? And it's been responsive to my few problems. Sorry. Forgot this was the Windows ME forum.

  11. #11
    4 Star Lounger
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Tunbridge Wells, United Kingdom
    Posts
    405
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Display.sys missing/corrupted

    Maybe there should be an ISP forum! I rarely have a problem logging on to AOL or losing the connection, which I have had with Lineone. The connection is also as fast as a standard dial-up gets, which not all others can claim, especiallly at peak use times. Btinternet is appalling and Virgin still don't seem to have gotten around to unlimited access (and I don't mean off-peak).
    Everyone will let me access all my pop3 email, but only AOL will let me send smtp under any identity. The others only permit the use of the address they provided. Mostly, I am very happy with AOL. It's just the bloated browser that causes trouble. If only they would do a trimmed down version, based on Opera.
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

  12. #12
    Silver Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Los Angeles, California, USA
    Posts
    1,734
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Re: Display.sys missing/corrupted

    You're right about most of them not allowing what they call "relaying". The way around it is to use the IP's SMTP server for all your outgoing mail.
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/Eileen_sig.gif>

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •