Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Super Moderator
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    New York, NY
    Posts
    2,970
    Thanks
    3
    Thanked 28 Times in 27 Posts

    Taskbar items disappear

    Hi,

    I've just installed Windows 2000 (Professional, SP1) on my home PC (dual boot setup with Win98 on C: and Win2K on D).

    Win2K so far appears to be working fine, other than the following odd problem:

    If the screen saver comes on (and/or the power saver/screen dimmer), when I resume using the PC, the Start menu and all of the items on the taskbar are gone!
    Where the Start menu was, there is a black rectangle. And if I put the cursor over the taskbar, the icon changes to an hourglass.
    Problem goes away if I reboot.

    Any suggestions for fixing this are welcome.

    Thanks,
    Gary

  2. Subscribe to our Windows Secrets Newsletter - It's Free!

    Get our unique weekly Newsletter with tips and techniques, how to's and critical updates on Windows 7, Windows 8, Windows XP, Firefox, Internet Explorer, Google, etc. Join our 480,000 subscribers!

    Excel 2013: The Missing Manual

    + Get this BONUS — free!

    Get the most of Excel! Learn about new features, basics of creating a new spreadsheet and using the infamous Ribbon in the first chapter of Excel 2013: The Missing Manual - Subscribe and download Chapter 1 for free!

  3. #2
    Plutonium Lounger Leif's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    U.K.
    Posts
    14,010
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Taskbar items disappear

    Try re-applying the service pack.

  4. #3
    Super Moderator
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    New York, NY
    Posts
    2,970
    Thanks
    3
    Thanked 28 Times in 27 Posts

    Re: Taskbar items disappear

    Leif,

    Thanks for the suggestion.
    I just did find a solution though - someone at another site suggested checking for updated video driver - which turned out not to be the problem.
    But it gave me the idea to play around with the video settings - color, refresh rate etc. - about a year ago I'd had a similar problem with Word menus going bad, and which was solved by changing the video settings. Anyway believe it or not this solved the problem!

    BTW the site was the forum at pcnineoneone.com, which was recommended by Dave A. in a post the other day. I'd have to say it looks like a good place for ideas about hardware/OS problems.

    Gary

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •