Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    2 Star Lounger
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Wisconsin, USA
    Posts
    160
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Crystal Reports Pics (XP )

    Am trying place a photo stored in an Access database into a Crystal Report report. Whenever I set the field to be text in Access, the only thing that shows up on the report is the name of the .jpg. If I try to set the field to OLE or memo and since I am using a union query, I get the message 'Cannot use Memo, OLE or Hyperlinked Object field fldname in the Select clause of a union query'.

    Is there someway around this?
    Thanks

    Kim

  2. #2
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts

    Re: Crystal Reports Pics (XP )

    Sorry, I don't use Crystal, but if you've stored a file name in your Access database, it seems you need to insert it into whatever Crystal uses to display inline images. In HTML, of course, it would be [img]FilenameFromAccess[/img], but for Crystal, there might be some proprietary approach.

  3. #3
    2 Star Lounger
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Wisconsin, USA
    Posts
    160
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Crystal Reports Pics (XP )

    Changed my sql to say 'Union All Select' instead of 'Union Select' which allows for duplicates but also it now accepts the sql when the field is set to OLE, Memo or Hyperlink.

    However, If I use OLE as the data field in Access, nothing shows up in Crystal. If I change the datafield to either Memo or Hyperlink, then the file name and location show up (Dhotoskim.jpg) on the report.

    Any ideas on how to have the .jpg show are appreciated.
    Thanks

    Kim

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •