Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    2 Star Lounger
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Amersfoort, Utrecht, Netherlands
    Posts
    116
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    dropdown field not working (97 NL)

    Hello All,

    I have a mainform with a dropdow filed. The data for the filed is comming from a table that is not linked to other tables. The field is used to select the filter that is used when opening an other form by pressing a button.

    When opening the database the mainform is shown, but I'm not able to select a filtername in the dropdown field (All items are shown, but not clickable)
    When I switch the mainform to editmode and than back again to formmode the field is working correctly

    So what is going on here?

  2. #2
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    84,353
    Thanks
    0
    Thanked 29 Times in 29 Posts

    Re: dropdown field not working (97 NL)

    Some questions:
    1. <LI>Is the form set as startup form in Tools | Startup...?
      <LI>If not, how is it opened?
      <LI>Is the combo box locked?
      <LI>Does the main form have its Allow Edits property set to Yes?
      <LI>Do you have code that changes the Locked property of the combo box or the AllowEdits property of the main form?

  3. #3
    2 Star Lounger
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Amersfoort, Utrecht, Netherlands
    Posts
    116
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: dropdown field not working (97 NL)

    Hello Hans,

    Some answers...

    >Is the form set as startup form in Tools | Startup...?
    No, the form is started form an autoexec macro... but while typing this I checked the macro and it had the property OpenForm set to Read-Only
    Thanks man, you saved my day again

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •