Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    4 Star Lounger
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Stafford, Staffordshire, England
    Posts
    585
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    AV missing after upgrade (XP Pro)

    I have just upgraded from ME and I find my PC-cillin Av and Firewall are no longer working. The program files are still there but the software does not get installed at startup. I have sent a message to Trend Micro but I've received an unhelpful and general response. Is anyone able to help?
    <font color=blue><font face="Script MT Bold"><big>Rob</big></font face=script></font color=blue>

  2. #2
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts

    Re: AV missing after upgrade (XP Pro)

    I don't know about PC-cillin, but with the corporate product, OfficeScan, the executables are completely different for Windows 9x/ME and Windows NT/2000/XP.

    If you have the original CD for PC-cillin, I would uninstall what you have and re-install from the CD. If you purchased a download, it's possible that it was only for your old OS (to save on the size of the download), and in that case, you should see what support can do for you. At the very least, you'd qualify for the upgrade price to the latest version.

    (Also, I'm moving this thread over to our newest board. <img src=/S/smile.gif border=0 alt=smile width=15 height=15> )
    (Edit: Well, I would move it, but so many people are looking at it, I don't want to crash anyone's browser...)

  3. #3
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Lexington, Kentucky, USA
    Posts
    12,107
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: AV missing after upgrade (XP Pro)

    Rob, I found this somewhere in the Trend Micro web site but can't remember where. I'm in my 2nd year with PC-cillin and don't use their firewall. I had to modify the <big>pc-cillin.ini</big> file (in the PC-cillin directory) to add the following:

    [POP3]
    ListenPort=110
    ConnectPort=110

    Look in your INI file and see if you've got that section.

  4. #4
    4 Star Lounger
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Stafford, Staffordshire, England
    Posts
    585
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: AV missing after upgrade (XP Pro)

    Thanks for the response, Jefferson. Support is so general as to be useless. I don't recall that the OS was specified when downloading it, but I'm probably wrong. The setup file is there. Should I just try to run it?
    <font color=blue><font face="Script MT Bold"><big>Rob</big></font face=script></font color=blue>

  5. #5
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts

    Re: AV missing after upgrade (XP Pro)

    > The setup file is there. Should I just try to run it?

    Sure. If that doesn't work, then try uninstalling and re-installing. You might see if there are any settings files to back up (I guess there aren't that many settings to back up, are there?).

  6. #6
    4 Star Lounger
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Stafford, Staffordshire, England
    Posts
    585
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: AV missing after upgrade (XP Pro)

    Thanks Jefferson and Al for your suggestions. It's no longer a problem. I ran the setup file again expecting a nil return but it's now sorted itself out.
    <font color=blue><font face="Script MT Bold"><big>Rob</big></font face=script></font color=blue>

  7. #7
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts

    Re: AV missing after upgrade (XP Pro)

    It's sweet when software exceeds your expectations. It's sad that we've had them set so low. <img src=/S/laugh.gif border=0 alt=laugh width=15 height=15>

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •