Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    5 Star Lounger
    Join Date
    May 2001
    Location
    Patterson Lakes, Melbourne, Victoria, Australia
    Posts
    637
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Text box won't word wrap

    Using Access 2000 SR1. Any idea why a text box in a sub form won't wrap text. It has vertical scroll bars, but won
    Regards,
    Peter

  2. #2
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Sacramento, California, USA
    Posts
    16,775
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Text box won't word wrap

    Does it have more than one line of text in the field? If not, there isn't anyplace to scroll to. If you're doing this for editing purposes, it might be better to use the double-click event of the textbox control to zoom the field instead. Then you wouldn't need scroll bars and the user could see the entire contents of the field at once. Just stick
    <hr>RunCommand acCmdZoomBox<hr>
    into the DoubleClick event procedure.
    Charlotte

  3. #3
    5 Star Lounger
    Join Date
    May 2001
    Location
    Patterson Lakes, Melbourne, Victoria, Australia
    Posts
    637
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Text box won't word wrap

    Thanks. Yes I have used this elsewhere, but it still doesn't get past the fact that the text box won't scroll. The text box's control source is a memo field. It can be 1 or 2 letters or a paragraph o several lines.
    Regards,
    Peter

  4. #4
    2 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Tennessee
    Posts
    194
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Text box won't word wrap

    have you tried setting the enter key behavior to new line in field instead of default
    HTH

  5. #5
    5 Star Lounger
    Join Date
    May 2001
    Location
    Patterson Lakes, Melbourne, Victoria, Australia
    Posts
    637
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Text box won't word wrap

    So simple! I've racked my brains for ages, and your solution enables scrolling like a charm.
    Thanks, you're a genius.
    However, I still can't get the text box to word wrap! Regards Peter
    Regards,
    Peter

  6. #6
    5 Star Lounger
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Louisville, Kentucky, USA
    Posts
    605
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Text box won't word wrap

    Charlotte,

    That would be the ONE!...thanks!
    Roberta Price <img src=/S/cheers.gif border=0 alt=cheers width=30 height=16>

  7. #7
    Silver Lounger GARYPSWANSON's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Frederick, Maryland, USA
    Posts
    1,788
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Re: Text box won't word wrap

    You said the text box if being fed via a data set as a memo field. In the subform, check the data feeding the form to ensure you are getting all of the characters. If you are generating the dataset for the form through a query, the text box data is probably being cut to 255 characters. To get all of the characters, take the final query for the form and join to the table with the memo field. Then pass the memo field data from the table.

    HTH
    Regards,

    Gary
    (It's been a while!)

  8. #8
    5 Star Lounger
    Join Date
    May 2001
    Location
    Patterson Lakes, Melbourne, Victoria, Australia
    Posts
    637
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Text box won't word wrap

    Yes, many records have more than 1 line, and there is plenty of depth in the control to fit the text. As this was posted many months ago, I have since written code that wraps the text on the after update event. But I would sure like to know why it's not wrapping of its own accord.
    .
    Regards,
    Peter

  9. #9
    Super Moderator
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Evergreen, CO, USA
    Posts
    6,623
    Thanks
    3
    Thanked 60 Times in 60 Posts

    Re: Text box won't word wrap

    I have never seen this behavior in Access - most strange. If you zoom (Shift-F2) does the text wrap in the zoom box? Also have you tried having both vertical and horizontal scroll bars?
    Wendell

  10. #10
    5 Star Lounger
    Join Date
    May 2001
    Location
    Patterson Lakes, Melbourne, Victoria, Australia
    Posts
    637
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Text box won't word wrap

    I
    Regards,
    Peter

  11. #11
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Sacramento, California, USA
    Posts
    16,775
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Text box won't word wrap

    Do you actually see the vertical scrollbars? There's a bug of sorts that doesn't show scrollbars if you set the textbox margins to other than zero. Can you use the arrow keys to navigate to a second line even if the scrollbars don't work, or is the rest of the value just not there?
    Charlotte

  12. #12
    Platinum Lounger
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    4,594
    Thanks
    0
    Thanked 27 Times in 27 Posts

    Re: Text box won't word wrap

    I have used text controls for memo fields and have never had any problems like that.
    This may sound a bit silly, but have you tried making the text box deeper (say 3 lines deep) and see if that solves the problem, I am guessing.
    Pat

  13. #13
    5 Star Lounger
    Join Date
    May 2001
    Location
    Patterson Lakes, Melbourne, Victoria, Australia
    Posts
    637
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Text box won't word wrap

    Yes, you can see the vertical scroll bars. Without my force warping code, the text just looks as if it extends beyond the edge of the text box, passing behind the scroll bars. The scroll bars just beep if you try to use them. Arrow keys do nothing. (because there is only 1 line?)
    With my forced wrapping, the text box scroll bars work just fine.
    Regards,
    Peter

  14. #14
    5 Star Lounger
    Join Date
    May 2001
    Location
    Patterson Lakes, Melbourne, Victoria, Australia
    Posts
    637
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Text box won't word wrap

    Thanks for the input Pat, but there is only room for 1
    Regards,
    Peter

  15. #15
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Sacramento, California, USA
    Posts
    16,775
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Text box won't word wrap

    Have you tried creating a new database and importing the objects from this one? That sounds like the form is corrupted because I can't think of anything else that would make it behave this way. <img src=/S/shrug.gif border=0 alt=shrug width=39 height=15>
    Charlotte

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •