Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Lounger
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Michigan City, Indiana, USA
    Posts
    37
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Mailto: hyperlink doesn't work (XP)

    When I click on an email address in a message in Outlook, all it does is open multiple windows of IE 5 and tell me that the operation cannot be completed because the default email client is not properly installed. I tried reinstalling and that didn't work. Any ideas on why this is happening? I am running Win XP Pro. Thanks for any help.

    Jodi

  2. #2
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    84,353
    Thanks
    0
    Thanked 29 Times in 29 Posts

    Re: Mailto: hyperlink doesn't work (XP)

    See how mailto is defined in the Windows Registry. The usual warnings about being careful when editing the registry apply.
    - Select Start | Run...
    - Type regedit and press Enter.
    - Navigate to HKEY_CLASSES_ROOTmailtoshellopencommand in the left hand pane.
    - There should be only one entry in the right hand pane, named (Default). If you cannot see the entire value, double click (Default)
    - The value should look like this:

    <code>"C:PROGRA~1MICROS~2Office10OUTLOOK.EXE" -c IPM.Note /m "% 1"</code>

    where the trailing numbers in PROGRA~1 and MICROS~2 may be different, or

    <code>"C:Program FilesMicrosoft OfficeOffice10Outlook.exe" -c IPM.Note /m "% 1"</code>

    In both cases, there should be no space after the % symbol; I put it in because the browser messes up things otherwise.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •