Results 1 to 6 of 6

Thread: program mover

  1. #1
    5 Star Lounger jujuraf's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    San Jose, California, USA
    Posts
    1,061
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    program mover

    Several years ago I used a product called "MagicMover" which I think was from Acronis. This was packaged with another product and in an upgrade they stopped shipping this program. When I called their sales folks they told me they weren't offering it anymore but many people had asked for that program as it was quite popular (so they discontinued it?) <img src=/S/shrug.gif border=0 alt=shrug width=39 height=15>

    Does anyone know of an equivalent of this very handy tool? <img src=/S/crossfingers.gif border=0 alt=crossfingers width=17 height=16> For those who don't know, it lets you move an installed program from one drive to another. It handles all the varied registry entries, etc. but won't work for all programs (some Microsoft programs/files can't be moved) but it did the job for almost all of the ones I wanted to move. I know I can just uninstall and reinstall but sometimes that's quite a pain once you have customized the application.

    Thnx,
    Deb <img src=/S/bow.gif border=0 alt=bow width=15 height=15>

  2. #2
    Uranium Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Los Angeles Area, California, USA
    Posts
    7,453
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: program mover

    PC Magazine had a utility by Neil Rubenking called InCtrlX, where X depended upon your OS (I have InCtrl5). They used to be free, but now require a subscription to download their utilities. <img src=/S/bummer.gif border=0 alt=bummer width=15 height=15>

  3. #3
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts

    Re: program mover

    AlohaBob is designed to move programs between computers, but might work for this, as well.

  4. #4
    5 Star Lounger jujuraf's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    San Jose, California, USA
    Posts
    1,061
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: program mover

    Thanks for the info. I did some checking and yes ths program will work to move programs on the same computer. The basic version won't work but the pro and enterprise version do this. This product is advertised for migrating an existing system to another computer with a cross-over cable (included in the box) to transfer the data. I sent them email about my question and the answer was buried on their site in some Q&A thing they have.

    Deb <img src=/S/cool.gif border=0 alt=cool width=15 height=15>

  5. #5
    New Lounger
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Las Vegas, Nevada, USA
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: program mover

    Edited by Bigaldoc to add URL code.[/i] See the Quick Guide or 1-Click TagPanel.

    Deb,
    I think the program you want is "Application Mover". It has some restrictions, though. Read the "Important Notes" for some help. It's only $15 for a single user.
    It's at: Funduc.Com

  6. #6
    5 Star Lounger jujuraf's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    San Jose, California, USA
    Posts
    1,061
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: program mover

    Looks good <img src=/S/clapping.gif border=0 alt=clapping width=19 height=23> I'll give it a shot (on a program I don't care about after a good backup, of course).

    Thnx, Deb

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •