Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Uranium Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Los Angeles Area, California, USA
    Posts
    7,453
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    AutoCorrect Bug in Forms is Back (2000/SP-3)

    <P ID="edit" class=small>(Edited by Phil Rabichow on 25-Aug-04 14:44. edited to correct SR-3 to SP-3. Thanks, Pat.)</P>When Word 2000 was first released there was a bug with protected forms. When you typed a word that autocorrect replaced (e.g. teh with the), the corrected word disappeared altogether & left a space behind. The workaround at the time was to change the text form field properties to something other than unlimited. The bug was fixed in SR-1a.

    However, I now find that it's come back. Can anyone with Word 2000 SP-2 or SP-3 check to see if they have this problem again?
    Thanks in advance,

  2. #2
    3 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Toronto, Ontario
    Posts
    254
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: AutoCorrect Bug in Forms is Back (2000/SP-3)

    I've been testing this with protected forms: I have Word2000 with SP3: autocorrect does not work at all in protected forms. which is a big nuisance.

  3. #3
    Uranium Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Los Angeles Area, California, USA
    Posts
    7,453
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: AutoCorrect Bug in Forms is Back (2000/SP-3)

    Then you have a bigger problem than I do. <img src=/S/evilgrin.gif border=0 alt=evilgrin width=15 height=15> What happens if you set your form field maximum length to something other than unlimited?

  4. #4
    3 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Toronto, Ontario
    Posts
    254
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: AutoCorrect Bug in Forms is Back (2000/SP-3)

    Was just going to post back - yes! If you unprotect, right click and set properties to unlimited, reprotect and then type autocorrect kicks in.

  5. #5
    Uranium Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Los Angeles Area, California, USA
    Posts
    7,453
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: AutoCorrect Bug in Forms is Back (2000/SP-3)

    That's odd. The workaround was to set the Properties to something <font color=red>other than</font color=red> unlimited for autocorrect to work properly. Are you sure it works properly when you set it to unlimited?

  6. #6
    3 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Toronto, Ontario
    Posts
    254
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: AutoCorrect Bug in Forms is Back (2000/SP-3)

    Yes. I just read your post and tried it again with two of our other forms, right click, property set to unlimited. Protected form and made typo which was autocorrected. Do you have SP3?

  7. #7
    Uranium Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Los Angeles Area, California, USA
    Posts
    7,453
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: AutoCorrect Bug in Forms is Back (2000/SP-3)

    Yes, I have SP-3. I mistakenly put SR-3 in the subject box & post <img src=/S/blush.gif border=0 alt=blush width=15 height=15>...I corrected that now in all the posts. I've even tried it when starting Word from the command line (winword.exe /a) & it makes no difference. Autocorrect operates, but the word disappears. Very strange.

  8. #8
    3 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Toronto, Ontario
    Posts
    254
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: AutoCorrect Bug in Forms is Back (2000/SP-3)

    Yes, that is very strange. I have 2002 at home and 2003 and 2000 at work. Will test again tomorrow if time permits with 2003. Will repost. BTW my OS at work for Word 2000 is WinNT SP6a and for Word 2003 is WinXP, just in case it may make a diff.

    Paddy

  9. #9
    2 Star Lounger
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Wisconsin, USA
    Posts
    193
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: AutoCorrect Bug in Forms is Back (2000/SP-3)

    Phil,

    Was this issue resolved? I've had 2 questions in last 2 days with the same problem. I don't know for sure which SP they have; although I could check.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •