Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Bronze Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Virginia, USA
    Posts
    1,560
    Thanks
    37
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Hyperlinks don't work properly (XP SP2)

    Not long ago, I performed a non-destructive re-install of WinXP(H). That act resulted in a few small problems, most of which I've worked out. Today I found another one.

    In MS-Word, I'm writing a document in which I've created hyperlinks to photos. I've done this before with excellent results. Now I build the hyperlink as usual, but when I click on the link, Windows launches the Office Picture Manager, but Picture Manager does not display the picture that I'd built the link to. In fact, it doesn't even open the "My Picture" folder. I tried changing the program that opens JPEGs to the Windows Picture and Fax Viewer, but I get the same results.

    What's happening here?

  2. #2
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    84,353
    Thanks
    0
    Thanked 29 Times in 29 Posts

    Re: Hyperlinks don't work properly (XP SP2)

    1. Does the same problem occur for hyperlinks to pictures in other applications, for example Excel, PowerPoint or Access?

    2. What happens if you try to open a photo from Windows Explorer?

    3. What happens if you insert a hyperlink in a Word document to another type of file, say an Excel workbook, and follow the hyperlink?

  3. #3
    Bronze Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Virginia, USA
    Posts
    1,560
    Thanks
    37
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Hyperlinks don't work properly (XP SP2)

    Hm-m-m...I tried all three experiments, and hyperlinks work! Then I started a new document and created a new hyperlink in it, and it worked! The problem seems to be with this document only.

    FWIW: I'd started this document in an old version of Word (XP). Now I've got 2003.

  4. #4
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    84,353
    Thanks
    0
    Thanked 29 Times in 29 Posts

    Re: Hyperlinks don't work properly (XP SP2)

    So it turns out not to be a Windows XP problem.

    What happens if you copy the contents of the problem document into a new document? Can you then create a working hyperlink to a picture?

  5. #5
    Bronze Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Virginia, USA
    Posts
    1,560
    Thanks
    37
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Hyperlinks don't work properly (XP SP2)

    Yup...that works! Any idea what went wrong?

    Thanks again, Hans!

  6. #6
    Uranium Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    New Jersey
    Posts
    6,684
    Thanks
    1
    Thanked 11 Times in 11 Posts

    Re: Hyperlinks don't work properly (XP SP2)

    Something about the original had become corrupted. Possibly the hyperlink.
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/DocWatson_sig.gif>

  7. #7
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    84,353
    Thanks
    0
    Thanked 29 Times in 29 Posts

    Re: Hyperlinks don't work properly (XP SP2)

    What DocWatson says. Word documents become corrupt occasionally. If you're lucky - and you were - you can copy the contents to a new document without copying the corruption too.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •