Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    New Lounger
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    San Francisco Bay Area, California, USA
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Can't Install PDA Cradle

    <img src=/S/bummer.gif border=0 alt=bummer width=15 height=15> My computer isn't allowing installation of a PDA cradle for a Garmin IQ3600 PDA/GPS.

    1. "Found new hardware" wizard detects a Palm device, begins install, then presents: "the system cannot find the file specified." Have tried automatic recognition of device files on the CD, manual recognition on the CD, and manual recognition of downloaded drivers from Garmin's website.

    2. System: XP Pro, SP2, Windows Firewall Off, VirusScan on.

    3. The same cradle has been successfully installed on two other computers with XP Pro, SP2, both before and after attempts on the problem computer (which I'm probably stuck with).

    4. Have uninstalled and reinstalled Palm and sync programs under direction of Garmin tech support.

    5. Garmin tech support is stumped.

    Thanks,

    Andy
    Livermore, CA

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,593
    Thanks
    5
    Thanked 1,059 Times in 928 Posts

    Re: Can't Install PDA Cradle

    Have you tried the install with VirusScan temporarily disabled?

    Joe
    Joe

  3. #3
    Super Moderator
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Renton, Washington, USA
    Posts
    12,560
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Re: Can't Install PDA Cradle

    What did the instructions say about installing software vs. plugging in hardware?

    A lot of USB units the software MUST be installed FIRST.

    Now running HP Pavilion a6528p, with Win7 64 Bit OS.

  4. #4
    New Lounger
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    San Francisco Bay Area, California, USA
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Can't Install PDA Cradle

    Dave,

    The installer goes in the following order: (1) install desktop and sync software, (2) plug in hardware and press the sync button, (3) installer is supposed to recognize the hardware, (4) locate the drivers and install them. It's doing one through three, and failing on four. I'm going to disable antivirus and try again.

    Thanks. Andy

  5. #5
    Super Moderator
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Renton, Washington, USA
    Posts
    12,560
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Re: Can't Install PDA Cradle

    Also do you have a script blocker running, if so you might want to disable it.

    Now running HP Pavilion a6528p, with Win7 64 Bit OS.

  6. #6
    New Lounger
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    San Francisco Bay Area, California, USA
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Can't Install PDA Cradle

    Dave,

    Where do I find a script blocker? The only place I can find references to scripts is in Internet Explorer.

    Andy

  7. #7
    Super Moderator
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Renton, Washington, USA
    Posts
    12,560
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Re: Can't Install PDA Cradle

    Norton's AV has one and some other AV programs have them.

    Now running HP Pavilion a6528p, with Win7 64 Bit OS.

  8. #8
    New Lounger
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    San Francisco Bay Area, California, USA
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Can't Install PDA Cradle

    I have McAfee; there's no script blocker that I can tell.

    Now it's back to the vendor tech support; thanks for the suggestions, everyone.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •