Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New Lounger
    Join Date
    May 2005
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Can't find my logon account (XP/SP2)

    I'm on a single user machine. I had an account named "Phil", an Administrator account, & guest account (never used). Just for kicks, I logged off as Phil. This brought up the Administrator account & the machine froze. I turned it off & rebooted. When I did, it went right to the Administrator account. When I went to Control Panel/User Accounts, the only thing listed was Administrator & Guest. How can I get back on the "Phil" account?
    Thanks,

    Added: If I bring up a command window & type "net user"<enter>, it shows Administrator & HelpAssistant as Phil, so the account is there somewhere. I just can't bring it up.

  2. #2
    Uranium Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Los Angeles Area, California, USA
    Posts
    7,453
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Can't find my logon account (XP/SP2)

    Never mind. Found the solution. Go to Start -> Run.
    Copy and paste the following into the Open box:

    control userpasswords2

    Click OK. The User Accounts dialog box comes up. Uncheck "Users must enter a user name and password to use this computer". Then I logged off as Administrator & the logon for Phil came up. I logged on.

    Whew!

  3. #3
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    10,550
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Re: Can't find my logon account (XP/SP2)

    Phil,

    This sounds like you have a blank password for your Phil account.

    StuartR

  4. #4
    Uranium Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    New Jersey
    Posts
    6,684
    Thanks
    1
    Thanked 11 Times in 11 Posts

    Re: Can't find my logon account (XP/SP2)

    Phil,

    Please get your kicks some other way until you become more familliar with XP !!! <img src=/S/grin.gif border=0 alt=grin width=15 height=15> When I saw the Phil R as the poster in XP, my first thought was that you had done something to your system and were having trouble getting things right. <img src=/S/laugh.gif border=0 alt=laugh width=15 height=15>

    Good to see you're getting comfortable with the setup and trying new things though. <img src=/S/thumbup.gif border=0 alt=thumbup width=15 height=15>
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/DocWatson_sig.gif>

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •