Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    64
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    No sound (PP 97 win xp)

    Hi,
    I created a pps at work with pp 97 that has 3 wav files on 3 slides. I copied the pps file and 3 wav files and brought them home but only the first wav plays. The other 2 do not when their slide shows. The only other differences are that I have xp pro at work and xp home at home. I also have office 2003 installed along with office 97 on my home pc. I have not activated office 2003 for the 90 day trial so I start pp97 first, then open the slide show.

    Any suggestions?

    John

  2. #2
    3 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    USA
    Posts
    397
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: No sound (PP 97 win xp)

    PPT 2003 (and 2002, also, for that matter) handles sound differently than PPT 97 does, so it's not unusual that your sounds won't play at home on 2003.

    You can use the 97 PPT Viewer to view the file at home if you want.

    Oh, you can also try the workaround described at http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;832039 -- even though it only talks about the PPT 2003 Viewer, I think I recall that it applies to viewing the presentation in PPT 2003 as well.

    You can also try turning off the new animations and transitions in PPT 2003, which effectively takes you back to "PPT 2000 mode." (PPT 2000 handles sound much as PPT 97 does.) To do this, go to Tools/Options/Edit and click to disable "new animation features."

  3. #3
    Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    64
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: No sound (PP 97 win xp)

    Actually, I'm using 97 at home. Both are installed but I never use 2003 and never entered the code to enable it. I'm just wondering if the sound files have paths in them because the pps was on a lan. But it's acting strange on different pc's here at work too.

    Thanks for your suggestions.

    John

  4. #4
    3 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    USA
    Posts
    397
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: No sound (PP 97 win xp)

    WAVs can be linked or embedded, depending on your settings. See http://www.echosvoice.com/gotchas.htm#SoundAdvice for some more information. It sounds as if you do have a path issue.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •