Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    3 Star Lounger
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Leigh on Sea, Essex, England
    Posts
    263
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Sending side-effect of SP2 (2003)

    Interesting side effect of SP2.

    When I first got OL2003, I noticed that Outlook would try and use the account I specified to send email, but if it couldn't (e.g. couldn't relay) then it would try all of the others until it found one that it could. I could never make up my mind if I liked this feature - on the one hand, mail got sent. On the other hand, it always looked as if it was coming from somewhere else and I tended to get clients coming back down accounts that they shoudln't have been using. On balance, I decided that I would use it (especially since I couldn't stop it!) but didn't particularly like it.

    Now that I have SP2 and I am away from my home connection for the first time, I find that OL has stopped doing it. Now, it will try the account specified and only the account specified. All of which leaves me wondering if I did like the feature, after all...

    Cheers,

    Stuart

  2. #2
    Star Lounger
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Grosse Pointe Shores, Michigan, USA
    Posts
    75
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Sending side-effect of SP2 (2003)

    Oh yeah! I hated that feature! Has it indeed stopped that process?

  3. #3
    3 Star Lounger
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Leigh on Sea, Essex, England
    Posts
    263
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Sending side-effect of SP2 (2003)

    Yup. I went and had a look at the SP2 release notes, and buried down in the Outlook section was a note that if you have two SMTP accounts, Outlook uses the wrong one. This seems like what I was seeing.

    Certainly, it doesn't do it any more.

    Cheers,

    Stuart

  4. #4
    Star Lounger
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Grosse Pointe Shores, Michigan, USA
    Posts
    75
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Sending side-effect of SP2 (2003)

    Oh goodie. That's a nice fix! I thought I had something goofed up in my system that caused that to happen. Yeah!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •