Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    3 Star Lounger
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Saco, Maine, USA
    Posts
    293
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    SpyBot 1.4 Won't Immunize

    Hi All,
    Just recently began to have a problem with SpyBot 1.4. It will not immunize beyond the initial immunization. Includes are up-to-date, and all other aspects of the program seem to be working just fine. It's immunized (at least, the main immunization is done), but when I click to immunize the remaining 277 or so items, SpyBot just hangs, and I have to kill it with TaskMan. None of my other anti-spyware apps report any problems, and are all current. Uninstalling S&D 1.4, then reinstalling doesn't solve the issue. Have tried that several times, both in and out of Safe Mode. There do not seem to be any others who have this issue, at least, it's not mentioned in the S&D forum. So, could there be an issue with another malware app, something that's preventing S&D from fully immunizing? Does this sound like a corrupt file somewhere? Other ideas? I'm stumped, for a change... Am running SpySweeper 4.5, AdAware 1.06SE, CA EZ Antivirus 7.0.5.3, SpywareBlaster 3.4, CW Shredder 1.18, CleanCache 3.1, ZoneAlarm Pro 6.0.667.000, and a fully patched XP Pro SP2 system. No new software except Office SP2 and NET Framework 2. So, does anyone have any experience with SpyBot not immunizing, or, if not, could anyone hazard a guess as to what's going on? Any suggestions would be gratefully and gracefully accepted.

  2. #2
    Platinum Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Quedgeley, Gloucester, England
    Posts
    5,333
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: SpyBot 1.4 Won't Immunize

    Spybot 1.4 immunises without apparent problems on several XP Pro machines and one 98SE I use. Presumably you've tried a complete uninstall and reinstall?

    John
    <font face="Script MT Bold"><font color=blue><big><big>John</big></big></font color=blue></font face=script>

    Ita, esto, quidcumque...

  3. #3
    3 Star Lounger
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Saco, Maine, USA
    Posts
    293
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: SpyBot 1.4 Won't Immunize

    Yes, I have done that, and get the same results. The installs seem to go swimmingly, until I go to immunize beyond the basic immunization.

    Edited: I did solve the problem. By shutting down both ZoneAlarm Pro and the new SpySweeper 4.5, I was able to fully immunize SpyBot 1.4. Since I'd tried immunizing in Safe Mode (when ZoneAlarm was not running), I presume there is a slight conflict between SpySweeper 4.5 and the immnize function within SpyBot 1.4 that did not occur with previous versions of SpySweeper. At any rate, temporarily shutting down SpySweeper 4.5 allowed for full immunization. As Inspector Clouseau would say, "The case is sol-ved."

  4. #4
    Platinum Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Quedgeley, Gloucester, England
    Posts
    5,333
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: SpyBot 1.4 Won't Immunize

    I'm glad you solved the problem!

    I put on a (crippled) version of Spyware Doctor from a magazine CD, but took it off sharpish when I found that it occasionally caused the CPU to go to 100%! And stay there... It wasn't worth the bother of trying to find out where the problem lay.

    John
    <font face="Script MT Bold"><font color=blue><big><big>John</big></big></font color=blue></font face=script>

    Ita, esto, quidcumque...

  5. #5
    Plutonium Lounger Leif's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    U.K.
    Posts
    14,010
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: SpyBot 1.4 Won't Immunize

    Thanks for posting back with your findings - there seems to be rumblings about conflicts at both CastleCops and WildersSecurity.

  6. #6
    3 Star Lounger
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Saco, Maine, USA
    Posts
    293
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: SpyBot 1.4 Won't Immunize

    Thanks, Leif. I thought I'd been thorough in my Googling, but, apparently, the Wilders threads escaped me. I was glad to have read that others are also experiencing SpyBot immunization problems if the new version of SpySweeper is installed, and that SpySweeper has problems with SpywareBlaster. Here is what popped up when I enabled all protection in SpywareBlaster 3.4. Needless to say, I allowed SpywareBlaster to make changes, and allowed it to do so in the future. With any luck, WebRoot will patch the problem asap.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •