Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    3 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Now-Luanda, Angola, Originally - Anna Bay, New South Wales, Australia
    Posts
    238
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Missing Email (2003 allSPs)

    I noticed I was missing some email. When I checked the symptons are:
    I log on to Web MAil on my ISP and see, say, 10 new emails.
    I run Outlook on my XP machine and get 6, then am told send/receive is complete.
    I run Outlook on my SBS 2003 server (exactly same settings) and get all 10 emails.
    I removed all rules on the XP machine and have even set up a new pst file but problem persists. Obviously not a problem at ISP end or I would not get all emails on the SBS2003 machine
    Any suggestions
    Steve
    Dummy from Down Under <img src=/S/flags/Australia.gif border=0 alt=Australia width=30 height=18>

  2. #2
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    84,353
    Thanks
    0
    Thanked 29 Times in 29 Posts

    Re: Missing Email (2003 allSPs)

    Has the anti-virus program on the XP machine been set to delete e-mails with a virus instead of merely removing the virus?
    Do you have a different spam filter on the XP machine?

  3. #3
    3 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Now-Luanda, Angola, Originally - Anna Bay, New South Wales, Australia
    Posts
    238
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Missing Email (2003 allSPs)

    Happy new year Hans
    No the antivirus is not configured that way and when I have been able to get the mail, by directly downloading from the server, no virii were found
    No, the spam filters have been removed from both machines, just in case that was the problem.
    Do I need to reinstall Outlook and if so is there a link you know of to the most effective way of doing this
    Dummy from Down Under <img src=/S/flags/Australia.gif border=0 alt=Australia width=30 height=18>

  4. #4
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts

    Re: Missing Email (2003 allSPs)

    Can you explain this disparity in a little more detail?

    - Outlook using POP3 on a desktop system retrieves 6 of 10 messages, presumably selecting randomly (no pattern)
    - Exchange SBS retrieves 10 of 10 messages -or-
    - Outlook using POP3 on a server retrieves 10 of 10 messages

    (I would have thought spam filter, but you've covered that.)

  5. #5
    3 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Now-Luanda, Angola, Originally - Anna Bay, New South Wales, Australia
    Posts
    238
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Missing Email (2003 allSPs)

    Some clarification:
    1 I can use a program called Web Mail to read my emails direct from IExplorer on any machine connected to the internet, effectively reading directly from my ISPs mail server. It shows 10 emails, all of which can be read. Some would probably be classified as Spam but I have had my ISP turn off spam assasin to ensure they all get to my inbox and the missing emails are not all spam. I have also set Outlook so it leaves a copy on the server for 10 days
    2 Outlook using POP3 on an XP desktop machine says receiving x of 10 emails but does not receive them all. I cannot discern a pattern to what it decides to receive. It then tells me send/receive is complete but I may have only received 6 of the 10 emails. Note I just did a test of one it consistently did not receive. Using Web Mail, I forwarded it to myself and this was received on both the XP and SBS machine
    3 Outlook on a Small Business server (still using POP3 , not Exchange) receives all email. All settings in Outlook same on both the XP and SBS machine, all antivirus and spam settings the same also
    Steve
    Dummy from Down Under <img src=/S/flags/Australia.gif border=0 alt=Australia width=30 height=18>

  6. #6
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts

    Re: Missing Email (2003 allSPs)

    Well, if it recognizes that there are 10 messages but you end up with 6, and no error message, then I have to suspect the Junk filter. If you compare Tools>Options..., Preferences tab, Junk E-mail, does the desktop program auto-delete rather than sorting to the Junk E-mail folder?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •