Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Lounger Splash's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Sth Coast, New South Wales, Australia
    Posts
    47
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    url:mailto protocol

    i run w98 & Office2K
    my system was setup with Outlook as the default mail program in IE (5.5) but if i click a "mailto:xxx@xxx.com" link it defaulted to Outlook Express.
    Someone suggested i need to change the file association for the url:mailto protocol.
    No Problem [img]/forums/images/smilies/smile.gif[/img] went to Windows Explorer found the file associations and changed the program it pointed to to Outlook.exe easy right?
    Nope. [img]/forums/images/smilies/sad.gif[/img] Default outlook doesnt understand the request.
    I tried putting a switch at the end of the program line so Outlook opens with a new mail message
    the switch is "/c ipm.note" as documented by Woody re XP in last newsletter.
    This works fine on a shortcut opening a blank message but i cant add it to the end of the command line in file associations and I cant point the file association to a shortcut. Even if this did work wouldn't it just open a new BLANK mail message?
    OK - i hope this makes some sense.
    Any help will be greatly appreciated.
    NOBLEJOKER
    Sth Coast NSW Australia
    My Tech Help Site www.techhelpsite.com
    My Computer Club www.mulligrubs.miltonulladulla.com

  2. #2
    3 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Edmonton, Alberta, Canada
    Posts
    326
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: url:mailto protocol

    I don't know whether this will be helpful, but when I checked my url:mailto setting (I'm using Outlook with no problems), the "Application used to perform action" shows up as

    "C:PROGRA~1MICROS~1OfficeOUTLOOK.EXE" -c IPM.Note /m "%1"

  3. #3
    Lounger Splash's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Sth Coast, New South Wales, Australia
    Posts
    47
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: url:mailto protocol

    Thanks Douglas

    YEs that did help. i put in the same switches as you have and Presto! [img]/forums/images/smilies/smile.gif[/img]

    Thanks again for the good answer and prompt reply.
    & Thanks to all who read the post.
    NOBLEJOKER
    Sth Coast NSW Australia
    My Tech Help Site www.techhelpsite.com
    My Computer Club www.mulligrubs.miltonulladulla.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •