Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New Lounger
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Slides not advancing (2002)

    I have a similar request to MickeyTor's in that I have added music to the first 4 slides of my presentation. I set the Custom animation of the music file to play with previous, and stop after 4 slides. I want these first 4 slides to advance automatically using slides transitions. I have also set the transitions to advance automatically after 10 seconds. I also went to Slide Show | Set up show and checked the option to use timings if present. I can get the music to play but the slide will not advance beyond the first slide.

    Does anyone have any suggestions here?

    Thanks in Advance,

    Marc

  2. #2
    5 Star Lounger
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Surrey, United Kingdom
    Posts
    1,001
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Slides not advancing (2002)

    Good Morning

    Sorry for the late response and hopefully you have already resolved your problem.

    I only have office 2003 but I don't think there were any significant changes for this type of operation. I have over the past week or so tried to replicate your problem without success, each time I try it works, here is what I did by way of an experiment

    1. 5 blank slides (numbered 1 -5 so that as they advanced I could tell it was working)
    2. On slide one I inserted a music clip
    3. With the soundclip selected I opened 'SlideShow' and then 'Custom Animation'
    4. On the 'Custom Animation' menu to the right of the page I selected 'Start after previous'
    6. I set the advance time to 10 seconds on slides 1 through 4

    Each time I have tried this it works as expected, 2 things occur to me, firstly is there any other objects with commands that may conflict with your timing (I have used blank slides so nothing can interfere) or secondly could you inadvertently set the timing to 10 minutes rather than 10 seconds, something that I have done in the past. If you would like to post a non-confidential example of what you are doing I will happily take a look.

    Cheers

    Steve
    Cheers

    Steve

    Asking the questions everbody wants the answers too but feels too stupid to ask themselves :-)

  3. #3
    Star Lounger
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    65
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Slides not advancing (2002)

    Marc,

    Again - I'm using ppt 2003 - and I get the same as Steve gets, it works for me.

    I used
    Insert > sounds > from file
    My sound file is a short .wav file

    I set the "custom animation" to with previous

    I set each slide to advance automatically after 00:01 (1 second) on slides 1 to 4

    Cheers
    TAJ Simmons
    microsoft powerpoint mvp

    awesome - powerpoint backgrounds

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •