Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    5 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Vancouver, Br. Columbia, Canada
    Posts
    632
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Problem solved - A97 & A2003 on same computer (A97 SP2 & A2003 SP2)

    I had sought advice on this problem some time ago, but was unable to find a solution. It now works, and I hope this may help anybody else experiencing the same problem.

    Running on WinXP in a secured network, where the network administrator has removed the everyday users' Administrator permissions from the computers. Had installed both versions of Access on this computer, and for a while they co-existed peacefully. Then for some unknown reason, they began to conflict such that alternating between versions caused the *other* version to want to re-install itself when it was next run. The workaround was to quickly interrupt the dialog when A2003 tries to re-install itself. Interrupting the installation allowed it to work OK, but corrupted the A97 installation, thus requiring A97 to be installed again. That was a PITA because installing A97 required the use of the original installation CDs, it needed to be installed as an administrator of the machine, and the timing was critical -- the installation had to be interrupted within about 5 seconds, otherwise the A97 installation would be corrupted.

    The long-term solution *appears* to be to remove the MSACCESS.SRG file from the folder where MSACCESS.EXE (A97 version) is located. Actually, that's not 100% accurate -- what I actually did was to preserve the MSACCESS.SRG file in an arbitrary folder, then create an EMPTY copy of MSACCESS.SRG in the executables folder. A97 will not launch if the MSACCESS.SRG file is missing, but a zero-byte version of the file appears to be sufficient to fool it into running.

    Now when I run either version of Access, they launch properly without asking to be reinstalled. Hooray!
    --------------------------------------------------
    Jack MacDonald
    Vancouver, Canada

  2. #2
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    84,353
    Thanks
    0
    Thanked 29 Times in 29 Posts

    Re: Problem solved - A97 & A2003 on same computer (A97 SP2 & A2003 SP2)

    Thanks for sharing this!

  3. #3
    5 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Vancouver, Br. Columbia, Canada
    Posts
    632
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Problem solved - A97 & A2003 on same computer (A97 SP2 & A2003 SP2)

    Well how about that... sharing a solution with myself!

    Got a new computer with Vista, and I needed to install A97 and A2003. Both installed successfully (A97 installed easily, but is a PITA to upgrade to SR2), but then the dreaded "re-installation message" started with A2003, and A97 demanded to run as Administrator. I vaguely remembered running into this problem previously, and Woody's search engine found the solution. Hooray again!
    --------------------------------------------------
    Jack MacDonald
    Vancouver, Canada

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •