Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    4 Star Lounger
    Join Date
    Apr 2001
    Posts
    482
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Antivirus AutoProtect is disabled after Windows Up (Windows XP Pro)

    My Windows XP Pro Laptop auto-downloaded two Windows updates. One was an update to OneNote, which I never use, and the other was an update to Outlook 2003 Junk E-mail filter. Both are seemingly safe, but this is MS we are talking about.

    When I shut down my computer, it gave me the option to install these updates prior to shutdown. I allowed it to do so. However, when I booted back up, my antivirus program no longer was able to load AutoProtect. I can do manual scans, but AutoProtect is disabled. I use Symantec Antivirus Program 10.1.0.394 Scan Engine 61.1.0.11 with virus defintions dated 6/9/2006. It is Corporate Version 10.1 of the software because it does seem to have the same GUI that I had in my personal PC (before changing to ZoneAlarm).

    My situation may just be a quirk, but wanted to make the report just in case it is not just me.

    Thanks!!
    Troy

  2. #2
    Uranium Lounger viking33's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Cape Cod, Massachusetts, USA
    Posts
    6,308
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Antivirus AutoProtect is disabled after Windows Up (Windows XP Pro)

    Were you able to REenable Auto Protect manually from the AV options page?
    It didn't seem clear if you were able to do so or if the option was greyed out or not.

    I would check with the Symantec support site to see what they say. I know it's a pain to wade through their support pages but there IS a lot of info buried there.
    BOB
    http://lounge.windowssecrets.com/S/flags/USA.gif http://lounge.windowssecrets.com/S/f...sachusetts.gif


    Long ago, there was a time when men cursed and beat on the ground with sticks. It was called witchcraft.
    Today it is called golf!

  3. #3
    4 Star Lounger
    Join Date
    Apr 2001
    Posts
    482
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Antivirus AutoProtect is disabled after Windows Up (Windows XP Pro)

    Some of the configuration pages are locked so that I cannot change them. All of them say that AutoProtect is selected. However, the logs say AutoProtect would not load. While it is certainly possible that this is a Symantec issue, I find it suspicious that this only happened after I installed MS updates.

    Thanks!!
    Troy

  4. #4
    Silver Lounger
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    New York, New York, USA
    Posts
    2,328
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Antivirus AutoProtect is disabled after Windows Up (Windows XP Pro)

    If some configuration settings of your Antivirus Client are locked, you must to contact your Help Desk or Antivirus server administrator to reinstall your Symantec Antivirus client along with updated configuration file (grc).

    You can also check if your Symantec Antivirus service is starded (click Start | Rin, type SERVICES.MSC and hit Enter). If the service is set to Automatic and not started, contact your Help Desk or Antivirus server administrator immediately!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •