Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    3 Star Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Texas, USA
    Posts
    374
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    unable to find the boot disk (XP Home SP2)

    Motherboard: ASUS P4P800-E Deluxe
    System: Windows XP Home SP2

    SATA: Primary 80GB (Windows XP installed)
    IDE 1: 300GB (Jumper MASTER)
    IDE 1: 250GB (Jumper SLAVE)

    When the 250GB SLAVE is not installed, the system boots well to the SATA. However, when the 250GB SLAVE is installed, the system can not find the boot disk. Is there a way to fix this problem?

  2. #2
    Platinum Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Quedgeley, Gloucester, England
    Posts
    5,333
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: unable to find the boot disk (XP Home SP2)

    I'd check the boot sequence in the BIOS settings.

    John
    <font face="Script MT Bold"><font color=blue><big><big>John</big></big></font color=blue></font face=script>

    Ita, esto, quidcumque...

  3. #3
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    10,550
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Re: unable to find the boot disk (XP Home SP2)

    Al,

    It looks to me as though IDE1 has two drives, one master and one slave.

    StuartR

  4. #4
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    10,550
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Re: unable to find the boot disk (XP Home SP2)

    When you boot with the slave missing, what drive letters are assigned to each partition?

    StuartR

  5. #5
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Lexington, Kentucky, USA
    Posts
    12,107
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: unable to find the boot disk (XP Home SP2)

    Your post says IDE 1 on both entries...? Might you have a cable problem?

    Edited after Stuart woke me up! DOH!

  6. #6
    Silver Lounger
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    New York, New York, USA
    Posts
    2,328
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: unable to find the boot disk (XP Home SP2)

    I saw s similar problem once. Configuration was three IDE hard drives and one IDE DVD-RW. Cause of the problem: DVD-RW. For some reason, it wouldn't work with any slaves.

    Try different configuration: set both IDE HDs as CS or connect one of them as slave to CD/DVD drive on IDE 0, or set 250 GB HD as Master and 300 GB HD as slave, etc.
    Boot to BIOS after each change and check drive configuration (are they recognized properly) and boot sequence.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •