Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    3 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Melbourne, Victoria, Australia
    Posts
    314
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Triggering a scanner with VBA code? (Office 2000 SR-2)

    Is there any way to add a command button to (say) an Access form and code it so that it will trigger my Canon scanner ? I want to be able to quickly place a hyperlink in a table record linking the record to the document scanned. I'd be grateful for any suggestions if someone knows how to do this.

  2. #2
    2 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Tennessee
    Posts
    194
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Triggering a scanner with VBA code? (Office 2000 SR-2)

    have you tried shelling out to the scanner software

  3. #3
    3 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Melbourne, Victoria, Australia
    Posts
    314
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Triggering a scanner with VBA code? (Office 2000 SR-2)

    No I haven't tried this. In fact I don't really know much about this "shelling" business but have frequently heard of it. If you had a suggestion of where I might start to learn about it, I'd be grateful.

  4. #4
    Gold Lounger
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Hollywood (sorta), California, USA
    Posts
    2,759
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Triggering a scanner with VBA code? (Office 2000 SR-2)

    This <A target="_blank" HREF=http://www.wopr.com/cgi-bin/w3t/showthreaded.pl?Cat=&Board=vb&Number=48499&page=&v iew=&sb=&o=&vc=1#Post48499>recent thread</A> should give you a head start..
    Kevin <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/Kevin_sig.gif alt="Keep the change, ya filthy animal...">
    <img src=/w3timages/blackline.gif width=33% height=2><img src=/w3timages/redline.gif width=33% height=2><img src=/w3timages/blackline.gif width=33% height=2>

  5. #5
    Gold Lounger
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Crystal Beach, FL, Florida, USA
    Posts
    3,436
    Thanks
    1
    Thanked 34 Times in 34 Posts

    Re: Triggering a scanner with VBA code? (Office 2000 SR-2)

    Depending on your version of Office and Windows, there is an ActiveX control that may have a name similar to "Kodak Image Scan Control".
    Mark Liquorman
    See my website for Tips & Downloads and for my Liquorman Utilities.

  6. #6
    Uranium Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    South Carolina, USA
    Posts
    7,295
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Triggering a scanner with VBA code? (Office 2000 SR-2)

    Since most scanners use the HP "Twain" interface, you might want to go to the Hewlett Packard web site and see if they have any information available.
    Legare Coleman

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •