Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    2 Star Lounger
    Join Date
    May 2006
    Location
    Portland, Oregon, USA
    Posts
    158
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Copy/Paste not working properly (2003)

    Does anyone know of any "bugs" in Access 2003 that would affect copying a record in the form view and pasting the info into a new blank record?
    What is happening, if I am in a "filter" mode and I copy a record using the record selector in a form, then click the " * " to create a new record and "paste", the paste is over-writing another record, AND the filtered records are now all records?????
    Charlotte Quiroz

  2. #2
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    84,353
    Thanks
    0
    Thanked 29 Times in 29 Posts

    Re: Copy/Paste not working properly (2003)

    I haven't seen this, but what happens if you select the record, copy it, then use Edit | Paste Append to paste it as a new record?

  3. #3
    2 Star Lounger
    Join Date
    May 2006
    Location
    Portland, Oregon, USA
    Posts
    158
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Copy/Paste not working properly (2003)

    If the form is filtered (shows "filtered" in the status bar) and I do any type of paste, it over writes a record. If I release the filter, there is no problem. The Filtering is the key. This is a complex form and has a sub form and about 5 combo boxes where they are looking up data.
    Charlotte Quiroz

  4. #4
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    84,353
    Thanks
    0
    Thanked 29 Times in 29 Posts

    Re: Copy/Paste not working properly (2003)

    I was on a PC with Access 2002 during the weekend. I have now tried it in Access 2003 and I cannot reproduce the problem. When I copy a record in a filtered form and paste it into a new record, the filter remains and a new record is created.

    Could you post a stripped down copy of a database that exhibits the problem? See <post#=401925>post 401925</post#> for instructions.

  5. #5
    2 Star Lounger
    Join Date
    May 2006
    Location
    Portland, Oregon, USA
    Posts
    158
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Copy/Paste not working properly (2003)

    Hans: Thanks for trying to duplicate my problem. After much consideration what I decided to do was remove the record-selection bar and add a "Duplicate" option button. The code copies the record, releases the filter and then paste-appends the new record in. This works very well. I think the problem is this form has two sub forms. I think the duplicate button will work better. Thank you very much.
    Charlotte Quiroz

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •