Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28
  1. #1
    3 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Ashmore, Queensland, Australia
    Posts
    358
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 1 Post

    Two Google seachboxes and double Roboform (IE7)

    Just installed IE7. I have two instances of the Google toolbar (one is my previously installed and configured version) and two instances of Roboform. Can you advise on how I can get rid of the IE-associated barebones Google search box and one set of Roboform icons?
    With thanks
    Dianne

  2. #2
    Super Moderator
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Renton, Washington, USA
    Posts
    12,560
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Re: Two Google seachboxes and double Roboform (IE7)

    Have you tried "Right Clicking" in the tool bar area and removing the check mark near "Google"?

    Now running HP Pavilion a6528p, with Win7 64 Bit OS.

  3. #3
    Uranium Lounger viking33's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Cape Cod, Massachusetts, USA
    Posts
    6,308
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Two Google seachboxes and double Roboform (IE7)

    Dave,
    That removes the Google toolbar and leaves the smaller IE 7 Google searchbar.
    BOB
    http://lounge.windowssecrets.com/S/flags/USA.gif http://lounge.windowssecrets.com/S/f...sachusetts.gif


    Long ago, there was a time when men cursed and beat on the ground with sticks. It was called witchcraft.
    Today it is called golf!

  4. #4
    Super Moderator
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Renton, Washington, USA
    Posts
    12,560
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Re: Two Google seachboxes and double Roboform (IE7)

    The IE Search box can NOT be removed, but one can select a different search engine. Just use the drop down to the right of the box, select "Change search defaults", and select a different provider. If others are NOT shown, click on the "Find More providers" and you will be taken to a ONLINE list.

    MS has complied with the courts and has NOT made MSN or "Live" the default, and not even listed them in the defaults pane.

    Now running HP Pavilion a6528p, with Win7 64 Bit OS.

  5. #5
    Uranium Lounger viking33's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Cape Cod, Massachusetts, USA
    Posts
    6,308
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Two Google seachboxes and double Roboform (IE7)

    I was just pointing out that removing the check mark on Google as you suggested, will remove the full add on of the Google Toolbar, not the default IE7 search bar. ( as Dianne was asking to do )
    BOB
    http://lounge.windowssecrets.com/S/flags/USA.gif http://lounge.windowssecrets.com/S/f...sachusetts.gif


    Long ago, there was a time when men cursed and beat on the ground with sticks. It was called witchcraft.
    Today it is called golf!

  6. #6
    3 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Ashmore, Queensland, Australia
    Posts
    358
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 1 Post

    Re: Two Google seachboxes and double Roboform (IE7)

    I removed the redundant Roboform icons from the command bar and found that the remaining set of Roboform icons work properly. May have to live with the IE 7 Google search bar.....
    Thanks to all
    Dianne

  7. #7
    Uranium Lounger viking33's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Cape Cod, Massachusetts, USA
    Posts
    6,308
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Two Google seachboxes and double Roboform (IE7)

    Dianne,
    ------------------------------
    May have to live with the IE 7 Google search bar.....
    ----------------------------

    I'm afraid so, or at least until some of the third party utilities start coming out with work arounds. <img src=/S/clever.gif border=0 alt=clever width=15 height=15> <img src=/S/clever.gif border=0 alt=clever width=15 height=15>
    BOB
    http://lounge.windowssecrets.com/S/flags/USA.gif http://lounge.windowssecrets.com/S/f...sachusetts.gif


    Long ago, there was a time when men cursed and beat on the ground with sticks. It was called witchcraft.
    Today it is called golf!

  8. #8
    3 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Ashmore, Queensland, Australia
    Posts
    358
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 1 Post

    Re: Two Google seachboxes and double Roboform (IE7)

    One up for Mozilla- Firefox allows the downloaded Google toolbar to replace the default searchbox..............................
    Dianne

  9. #9
    Super Moderator
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Renton, Washington, USA
    Posts
    12,560
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Re: Two Google seachboxes and double Roboform (IE7)

    Try any of these that are listed in the "More Providers" page. They have been around for IE 7 since Beta 1.

    Add Search Providers to Internet Explorer 7
    To add a provider to the Internet Explorer 7 Instant Search box, click the provider's link below. You can set any of these as the default search provider by selecting the Make this my default search provider check box in the Add Search Provider dialog box that appears when you click the link.

    Web Search Topic Search Create Your Own
    AOL
    Stop Searching, Start Finding
    Ask.com
    Better search tools for better results
    Google
    Google Web Search
    Live Search
    Find the right answers, fast
    Lycos.com
    Lycos Search - Go Get It!
    Yahoo!
    Yahoo! Web Search

    Now running HP Pavilion a6528p, with Win7 64 Bit OS.

  10. #10
    3 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Ashmore, Queensland, Australia
    Posts
    358
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 1 Post

    Re: Two Google seachboxes and double Roboform (IE7)

    Google is set as default, but still have the two searchboxes.
    Cheers
    Dianne

  11. #11
    Super Moderator
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Renton, Washington, USA
    Posts
    12,560
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Re: Two Google seachboxes and double Roboform (IE7)

    One is a IE 7 search box (in the IE tool bar) and the other is a Google search (in the Google tool bar).
    There is NO two GOOGLE tool bars unless you have installed them.

    That said, YES, the IE search has Google set as the default.

    Have you tried to change the IE seach to some other provider following my instructions ?

    If you have anything different, will you please post a screen shot of your two GOOGLE search boxes.

    Now running HP Pavilion a6528p, with Win7 64 Bit OS.

  12. #12
    Super Moderator jscher2000's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Silicon Valley, USA
    Posts
    23,112
    Thanks
    5
    Thanked 93 Times in 89 Posts

    Re: Two Google seachboxes and double Roboform (IE

    It's only a matter of time before WOPR IE Board is added to that list. <img src=/S/grin.gif border=0 alt=grin width=15 height=15>

  13. #13
    Uranium Lounger viking33's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Cape Cod, Massachusetts, USA
    Posts
    6,308
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Two Google seachboxes and double Roboform (IE7)

    Dave,
    I don't like to answer for someone else but I'm pretty sure Dianne is trying to get <big>RID</big> of the IE Search box, not just change the default search engine in the IE box, from Google to another search.

    I'd like to do the same thing myself. Why have the two locations taking up space, when the Google Toolbar is the preferred one?
    Right now, I have ask.com as the default in the IE Search box, plus the Google Toolbar. Whoopie, I'm thrilled!
    BOB
    http://lounge.windowssecrets.com/S/flags/USA.gif http://lounge.windowssecrets.com/S/f...sachusetts.gif


    Long ago, there was a time when men cursed and beat on the ground with sticks. It was called witchcraft.
    Today it is called golf!

  14. #14
    Plutonium Lounger
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    84,353
    Thanks
    0
    Thanked 29 Times in 29 Posts

    Re: Two Google seachboxes and double Roboform (IE7)

    I don't have IE7 yet, but from what I've read about it, you <big><big>can not</big></big> get rid of the built-in search box. One of the frequent complaints about this new version is that the toolbars are not customizable , or much less than in IE6.

  15. #15
    Uranium Lounger viking33's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Cape Cod, Massachusetts, USA
    Posts
    6,308
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: Two Google seachboxes and double Roboform (IE7)

    Hi Hans,
    ----------------------------------
    <big><big>can not </big></big> get rid of the built-in search box
    ---------------------------------
    I realize that, see my <post#=608,102>post 608,102</post#> but it's wishful thinking on my part that someone will come up with a hackutility to give more flexiblity to the toolbars, including the ability to get rid of the IE Search bar. Time will tell.
    BOB
    http://lounge.windowssecrets.com/S/flags/USA.gif http://lounge.windowssecrets.com/S/f...sachusetts.gif


    Long ago, there was a time when men cursed and beat on the ground with sticks. It was called witchcraft.
    Today it is called golf!

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •