Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    2 Star Lounger
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Chicago, Illinois, USA
    Posts
    177
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    E-mail weblinks don't work (IE 5.00.3314)

    They used to work, but stopped working this morning...now when I receive an e-mail with links to a website, clicking on them just takes me into IE, but the website does not display. What did I mess up now?

    Should I update to 5.5 or 6.preview while I'm at it? I'd rather not....
    <font color=blue>Eric A. Spanitz</font color=blue>
    Quality, Project, Management * Training * Consulting
    http://www.spanitz.com * http://www.synergest.com

  2. #2
    Silver Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Northern, California, USA
    Posts
    1,886
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: E-mail weblinks don't work (IE 5.00.3314)

    Are you sure you're still connected when you check your e-mail?

    Have you made any changes to your system since this began to fail?

    What mail program are you using?

    Thanks!
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/Kel_sig.gif>
    Moderator:<font color=448800> Pix Place, Internet Explorer</font color=448800>
    <small>www.kvisions.com

  3. #3
    2 Star Lounger
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Chicago, Illinois, USA
    Posts
    177
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: E-mail weblinks don't work (IE 5.00.3314)

    Ouch. Yes, I'm sure I'm still connected. I use Outlook 2k-SR2, with IE5.0. Like in this reply to posting e-mail, I couldn't click on the URL in the e-mail...I had to cut and paste it into the Address line manually. Doing that, it worked. It seems that the Outlook-e-mail-to-IE link is broken.
    <font color=blue>Eric A. Spanitz</font color=blue>
    Quality, Project, Management * Training * Consulting
    http://www.spanitz.com * http://www.synergest.com

  4. #4
    Silver Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Northern, California, USA
    Posts
    1,886
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: E-mail weblinks don't work (IE 5.00.3314)

    Perhaps <A target="_blank" HREF=http://support.microsoft.com/support/kb/articles/Q257/4/64.ASP?>this</A> will be of some help?

    Also, I would recommend upgrading your I.E. to 5.5SP1, It's the most stable version out there.. <img src=/S/grin.gif border=0 alt=grin width=15 height=15> (It will likely fix your problem if the above MSKB article doesn't. <img src=/S/smile.gif border=0 alt=smile width=15 height=15>

    Hope that helps!
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/Kel_sig.gif>
    Moderator:<font color=448800> Pix Place, Internet Explorer</font color=448800>
    <small>www.kvisions.com

  5. #5
    2 Star Lounger
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Chicago, Illinois, USA
    Posts
    177
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: E-mail weblinks don't work (IE 5.00.3314)

    Ding ding ding!!!

    YES! You fixed it. Thanks. I checked all the other darn file-type settings, but missed that one. <img src=/S/fanfare.gif border=0 alt=fanfare width=31 height=23>
    <font color=blue>Eric A. Spanitz</font color=blue>
    Quality, Project, Management * Training * Consulting
    http://www.spanitz.com * http://www.synergest.com

  6. #6
    Lounger
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: E-mail weblinks don't work (IE 5.00.3314)

    There appears to be a problem with IE5.5 and 6 that if you apply the critical updates patch to fix the MIME Header hole, the pages do not display properly after clicking on links. I have told Microsoft this but they dent it is a problem. I fixed it by reinstalling IE from the Windows Update page.

  7. #7
    Plutonium Lounger Leif's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    U.K.
    Posts
    14,010
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: E-mail weblinks don't work (IE 5.00.3314)

    I'll second that - worked here.

  8. #8
    Robert Mack
    Guest

    Re: E-mail weblinks don't work (IE 5.00.3314)

    I went to the file types, Selected URL, Changed to Internet Explorer.. Then Clicked Restore (To Default).. Links now work fine!
    Many Thanks Leif!
    Kind Rgds

  9. #9
    rbarr3766
    Guest

    Re: E-mail weblinks don't work (IE 5.00.3314)

    Almost but no cigar for me. I reset the file type as it state in the microsoft tech page. The links in the e-mail only open the page if NO browser is open at that time. If a browser is open. A browser comes up but does not at the link into the address window and it just sets with the last active address. May try upgrading to IE 6, running 5.5 sp 1, couldnot load sp 2 not enough disk space free. Looks like it's time to reformat again.
    The whole thing started just after I had to load Netscape to use a certain application....don't you just hate that....

  10. #10
    Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Swift Current, Sask. Canada, Saskatchewan, Canada
    Posts
    51
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: E-mail weblinks don't work (IE 5.00.3314)

    That Microsoft article did the trick. You guys are awsome. Thanks a lot.

  11. #11
    Silver Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Long Beach, California, USA
    Posts
    1,912
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: E-mail weblinks don't work (IE 5.00.3314)

    Roger - can you open regedit and drill down to HKClassesRootInternetShortcut. Find the "open" usb-key and then: Export it to your Desktop, open it with Notepad (Edit), and paste the contents in this thread? Thanks.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •