Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Zurich, Switzerland
    Posts
    32
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Task bar height (XP SP2)

    I would like to set the height of my task bar to 3 rows. Whenever I do that, windows will return the height of my task bar to 2 or sometimes 1 row high.
    I fixed the task bar after setting it to 3 rows, but to no avail
    does anyone know a solution to this small but annoying problem?
    tks

  2. #2
    Uranium Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    New Jersey
    Posts
    6,684
    Thanks
    1
    Thanked 11 Times in 11 Posts

    Re: Task bar height (XP SP2)

    After you change the height of the taskbar, do you lock the taskbar ???
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/DocWatson_sig.gif>

  3. #3
    Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Zurich, Switzerland
    Posts
    32
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Task bar height (XP SP2)

    Yes before I unlock it, after I lock it but after the next reboot: poof, its back to 2 or one

  4. #4
    Uranium Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    New Jersey
    Posts
    6,684
    Thanks
    1
    Thanked 11 Times in 11 Posts

    Re: Task bar height (XP SP2)

    I found the following "tip" here.
    If the taskbar seems "stuck" between double-height, and no height, drag one of the dotted vertical sizing handles up to the row above it. Then drag the top edge of the taskbar down a notch.

    Might it apply to your situation ??? Could one of the sizing handles on your taskbar be "out of place" ??
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/DocWatson_sig.gif>

  5. #5
    Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Zurich, Switzerland
    Posts
    32
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: Task bar height (XP SP2)

    It might, but how do I know? It does not only happen on my notebook, but also on my desktop at home. For some reasons, windows seems to think that a task bar 3 rows high is something naughty that needs to be corrected after reboot. The funny thing is, it comes up 3 high and during the boot process, when all the "things are loaded", it reverts to 2. I thoght that it might be a registry entry, but I have no clue, which one it might be.
    So I need bigger brains to help me than my own small one (or better educated ones).
    Thanks
    BPB

  6. #6
    Uranium Lounger
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    New Jersey
    Posts
    6,684
    Thanks
    1
    Thanked 11 Times in 11 Posts

    Re: Task bar height (XP SP2)

    Check out this screenshot. Do any of the handles have a space between them similar to this one ?? That would indicate where the problem is. If you could post a screenshot of the problem it might help.
    <IMG SRC=http://www.wopr.com/w3tuserpics/DocWatson_sig.gif>

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •