Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    3 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Cleveland, Ohio, USA
    Posts
    388
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    CD display in My Computer (CP Pro SP2)

    I have a user with a relatively new Dell Latitude D620 with a standard CD unit
    which recently started refusing to display the contents of CD disks in My
    Computer although right clicking the CD in the tree of My Computer allows him
    to select copy and the disks can be copied to the desktop, for example, from
    where he can open the contents.

    This is XP Pro SP2 and different CD units have been swapped in the media bay
    (or whatever Dell calls it) with same results.

    I am checking BIOS versions now but am curious if anyone has seen this type
    of failure to display the data but XP can copy the data, etc.

    TIA,

    -Jester
    I know enough to know I don't know enough

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,577
    Thanks
    5
    Thanked 1,057 Times in 926 Posts

    Re: CD display in My Computer (CP Pro SP2)

    On a left click, is there any error message? Have you checked the event logs?

    Joe
    Joe

  3. #3
    3 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Cleveland, Ohio, USA
    Posts
    388
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: CD display in My Computer (CP Pro SP2)

    Thanks.

    Nothing in the event logs but I have asked client to attempt to view a disk and note the time so I can go back in and review. I don't recall seeing any message upon left click when I actually stopped by earlier. I have asked client to confirm this.

    -Jester
    I know enough to know I don't know enough

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,577
    Thanks
    5
    Thanked 1,057 Times in 926 Posts

    Re: CD display in My Computer (CP Pro SP2)

    On a left click, does the CD even spin up? Have you installed a new version of any CD software such as Nero, Roxio, etc.?

    Joe
    Joe

  5. #5
    3 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Cleveland, Ohio, USA
    Posts
    388
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: CD display in My Computer (CP Pro SP2)

    No errors appear and nothing in the event log for the time when the last read was attempted.

    -Jester
    I know enough to know I don't know enough

  6. #6
    3 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Cleveland, Ohio, USA
    Posts
    388
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: CD display in My Computer (CP Pro SP2)

    No, the drive does not spun up with left clicking, however, it will spin up when the client places a disk in the drive. Client says he has not installed any software on this machine at all.

    -Jester
    I know enough to know I don't know enough

  7. #7
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,577
    Thanks
    5
    Thanked 1,057 Times in 926 Posts

    Re: CD display in My Computer (CP Pro SP2)

    I found the following

    CD contents not being displayed by Windows - FIX
    In windows explorer right click the cd drive and select properties, and click on recording. Click the check box to Enable CD recording on the drive and it should work.

    in the thread at CD contents not being displayed by Windows.

    Joe
    Joe

  8. #8
    Administrator
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    St Louis, Missouri, USA
    Posts
    23,577
    Thanks
    5
    Thanked 1,057 Times in 926 Posts

    Re: CD display in My Computer (CP Pro SP2)

    Also, check to see if there is any version of Nero or Roxio installed already (i.e. came with the machine).

    Joe
    Joe

  9. #9
    3 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Cleveland, Ohio, USA
    Posts
    388
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: CD display in My Computer (CP Pro SP2)

    Not a burner so no versions of either software package.

    -Jester
    I know enough to know I don't know enough

  10. #10
    3 Star Lounger
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Cleveland, Ohio, USA
    Posts
    388
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: CD display in My Computer (CP Pro SP2)

    So far, I don't see the "recording" option you and the article mention. Right clicking the CD in either Windows Explorer or My Computer and selecting properties does not show me a recording option on any of the tabs.

    I am checking this on my desktop but will pull out my laptop which is not the same model as the client's but I would be surprised if I find a recording option listed for a standard CD unit.

    -Jester
    I know enough to know I don't know enough

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •